Inwisselen of niet?

Het is alweer weekend! Vandaag heb ik weer een druk programma, dus probeer ik me maar vooral even te richten op wat écht moet gebeuren. Toch blijft er één dingetje steeds door mijn hoofd spoken, waar ik nog maar even geen antwoord op weet. Een paar weken terug schreef ik al eens over de online spaarprogramma’s waar aan mee doe. Bij Euroclix zit ik nu een heel eind richting de 20.000 clix, die ik in zou kunnen wisselen voor €325. Of ze laten staan om door te sparen. Bij 50.000 krijg je een nog betere wisselkoers. Maar ja, dat duurt nog behoorlijk lang en ik weet nu niet zo goed of ik daar nu op wil blijven wachten. Het verschil is op het hele bedrag €37,50, als ik het goed uitreken, en €50 als ik twee keer tot 20.000 zou gaan en één keer tot 10.000.

‘Als’ natuurlijk, want hoewel het af en toe behoorlijk vlot gaat, zijn er ook wel periodes waarin het minder hard gaat en dan duurt het echt wel even voor je bij zulke aantallen bent. En ik kan het geld op zich goed gebruiken op het moment.

Wat zouden jullie doen; zo snel mogelijk naar de 20.000 proberen te komen en dan uit laten betalen, of nog doorsparen, ook al kan dat nog wel weer een tijd duren?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Ik zou tot 20.000 gaan en dan uitbetalen, het is een heel mooi bedrag en bovendien zie ik geen echt lang leven beschoren voor dit soort sites.
  Liefs,
  Kim

 2. euroclix bestaat al heel erg lang, die zie ik ook niet zomaar ten onder gaan.. 😉 de kleintjes komen en gaan, maar groten als euroclix bestaan toch al zo'n 10 misschien wel 15 jaar 😉 maar ik zou kijken hoe hard je het geld nu nodig hebt. heb je het echt nunodig dan zou ik het nu laten uitbetalen.. 🙂

 3. Knap van je hoor, nog tips hoe ik zo snel aan die clix kom? Ik zit nu op de 150 euro en twijfel of ik door moet gaan of moet uitbetalen. Bij mij gaat het helaas niet zo hard.

  1. €150 is ook al een mooi bedrag! Ik merk dat het vooral helpt om zelf voor ik bestel altijd even te kijken of het via Euroclix kan, maar ook mensen aanmelden gaat door. En tegenwoordig vul ik ook weer de enquêtes in. Dat heb ik een tijd niet gedaan vanwege de relatief lage betaling en de tijd die het kost, maar nu denk ik: het levert toch punten op.

  1. Dat ligt er een beetje aan; in principe moet je over al je inkomsten belasting betalen, maar er is wel een vrijgestelde voet. Als je b.v. geen betaalde baan hebt, dan kun je dit naar hartelust uit laten betalen en geen belasting hoeven betalen. Heb je wel een betaalde baan, dan is de kans groot dat je al meer verdient dan die voet en moet je het wel aangeven.

 4. Ik zou ook laten uitbetalen, want je kunt het geld nu heel goed gebruiken zeg je… En als je moet wachten kan het nog heel lang duren natuurlijk…
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 5. Een stuk verder als mij. Ik spaar tot ik 70 euro heb, daarna blijft de wisselkoers heel lang hetzelfde. En bij mij gaat het sparen niet zo rap.
  Ik zou het uit laten betalen bij 20.000 clix als je nu het geld goed kunt gebruiken.

 6. Ik vind het lastig bij euroclix, omdat het bedrag steeds hoger wordt als je verder spaart. Daarom heb ik nu de "regel" dat ik in December kijk hoe ver ik ben en dan alleen nog doorspaar tot het volgende bedrag, dat laat ik uitbetalen.

 7. Ik zou ook laten uitbetalen. Doorsparen levert je slechts 38 euro extra op, als je de 50.000 punten weet te bereiken. Maar als je bijvoorbeeld ergens 350 euro rood staat tegen 12% jaarlijkse rente, en doorsparen kost je nog 10 maanden, dan ben je dat extra geld al kwijt. Of als je auto eigenlijk gerepareerd moet en je hebt er geen geld voor, dan kost het je, als je geluk hebt, niets, maar als je pech hebt kost het je je auto. Of als je fietslampjes gerepareerd moeten maar je rijdt toch maar door, dan krijg je misschien een boete. Soms is geld nu beter dan geld ooit…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.