Clix claimen bij Euroclix: niet altijd even succesvol

Ik ben dol op spaarprogramma’s, zowel offline als online. Online is Euroclix één van mijn favorieten. Het leuke daarvan is dat de site samenwerkt met veel andere partners, waardoor je – als je online dingen koopt – al heel snel extra korting kunt scoren. Vaak is het niet superveel, maar als je voor elke bestellen die je sowieso al zou plaatsen even checkt of het ook via Euroclix kan, dan kan het op jaarbasis toch zeker wat opleveren. Zeker als je ook kijkt voor verzekeringen e.d.

Clix claimen bij Euroclix

Soms gaat het echter niet zo heel erg goed. Nu ik dit wat scherper in de gaten houd, noteer ik ook netjes wanneer ik iets via Euroclix bestel. Ik accepteer overal de cookies (al is het maar omdat je anders vaak amper een site te zien krijgt), bekijk eerst wat ik wil hebben en ga daarna rechtstreeks via Euroclix naar de site om de bestelling te plaatsen, zodat er geen schermen te lang open staan, enzovoorts.

Voor een aantal bestellingen duurde het erg lang voor ik mijn verdiende clix bijgeschreven kreeg. Dus maar een claim ingediend. Bij de eerste was het geen probleem; die clix werden zo bijgeschreven. Nummer 2 en 3 moesten eerst worden teruggekoppeld naar de partner. Ook logisch, tenminste, daar kan ik me iets bij voorstellen. Nummer 4 werd praktisch direct afgewezen; ze kunnen niet zeggen waarom, maar het komt erop neer dat de partner blijkbaar geen commissie aan Euroclix heeft gegeven en dat ik het daarom ook niet krijg.

Lekker is dat. Ik zoek m’n aanbiedingen toch uit op prijs en neem zo’n terugbetaling daar ook in mee. Nu waren de lenzen die ik kocht sowieso voordelig vanwege een speciale kortingsactie, maar toch.  De €1,50 die ik extra kreeg had ik best wel op mijn saldo terug willen zien.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Even afwachten…

Hopelijk worden die andere twee wel goedgekeurd, die heb ik ook gewoon via Euroclix besteld én zijn bij elkaar goed voor bijna 500 clix. Met mijn huidige saldo komt dat neer op zo’n €7,50. Wel de moeite waard, dacht ik zo.

Het vervelende is dat je bij een afwijzing niet meer kunt reageren, dan is het gewoon klaar. Van hen heel logisch, want bewijs maar eens dat iets wel of niet goed is gegaan, maar het knaagt wel een beetje. Maar goed, hopelijk gaat dit om een incident. Dit was ook voor het eerst dat ik clix ‘moest’ claimen, normaal gesproken worden ze altijd al automatisch bijgeschreven binnen 30 dagen.

Clix claimen?

Heb jij het idee dat je clix niet bijgeschreven zijn? Na 30 dagen kun je dan een claim indienen. Ga via Saldo-overzicht naar het subkopje ‘Clix claimen’ en doorloop de stappen. Zorg dat je zoveel mogelijk informatie geeft, zodat je zo goed mogelijk geholpen kunt worden.

Heb jij wel eens clix geclaimd? Of je punten voor een ander spaarprogramma? Wat is jouw ervaring daarmee?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Ja, ik heb bij Euroclix ook wel eens een claim ingediend en die werd altijd gehonoreerd.
  Dat is bij andere programma's wel anders en lang niet zo positief. Bij Geldrace bijv. duurt het erg lang voordat je de punten van acties bijgeschreven krijgt. In die tijd ben je al lang weer vergeten dat je ergens aan meegedaan had en verdwijnen die punten gewoon in de zak van Geldrace. Je kunt ook nergens terugvinden dat je aan een actie hebt meegedaan, behalve als de punten (toevallig) wél zijn bijgeschreven. En zo gaat het bij meerdere spaarprogramma's. Ook het (nieuwe) gedoe met accountscore bij sommige spaarprogramma's is een heel vervelende bijkomstigheid. Als je niet aan acties meedoet of iets koopt zakt je accountscore en beneden een bepaalde score kún je niet eens een uitbetaling aanvragen, ook al is je saldo voldoende. Maar ja, in de voorwaarden staat dat ze te allen tijde de regels mogen veranderen, dus je begint er niets tegen.
  Mijn favoriete spaarprogramma is en blijft Euroclix. Tot nog toe weinig problemen mee gehad en leuke verdiensten van ontvangen.

  1. Dat laatste ben ik het ook helemaal mee eens, daarom doe ik ook alles via Euroclix. Maar dit vond ik toch wel even jammer. Natuurlijk kan het zijn dat ik zelf een fout heb gemaakt, maar ik let er altijd zo erg op, dat ik het wel wat vreemd vind.

 2. Ik zat me net af te vragen of mijn overstap van energiemaatschappij via Euroclicks als verwerkt was. Jouw blogje komt dus net op het goede moment, ga straks een goed de data bekijken.

  1. Energie overstappen gaat altijd goed, het kost wel soms twee maanden. Ik gebruik alleen Euroclix om over te stappen. Ik zoek via Vinden.nl het voordeel is, dat het clix oplevert en dat automatisch de site in een nieuw venster wordt geopend. Nadeel is dat het steeds minder handig zoekt, dus gebruik ik ook vaker Google.

  2. Volgens mij staat er inderdaad wel bij hoe lang het duurt. Soms is dat maar een paar dagen, soms heel veel langer. Maar je mag na 30 dagen een claim indienen als je de clix nog niet bijgeschreven hebt gekregen. Op zich wel handig, zodat je het niet kunt vergeten.

 3. Ik heb een aantal keer clix geclaimd, omdat het niet goed was gegaan. Dus het is inderdaad erg belangrijk om het goed bij te houden. Ik heb 1 keer hetzelfde als jij gehad, toen werd mijn claim helaas ook afgewezen. De andere keren kreeg ik de clix alsnog, zelfs ook toen de transactie helemaal niet in mijn overzicht stond. Ik heb toen de klantenservice gemaild en toen is het heel netjes afgehandeld.
  Ik blijf het een goede site vinden om kleine beetjes bij te verdienen.

 4. Soms claim ik ze ook. Laatst bij Pixum ging het niet goed zeiden ze. Zij hadden van Pixum het geld niet gekregen. Toch kreeg ik het wel. Met de tip erbij om de volgende keer via de link de site te openen en kort daarna een bestelling te plaatsen. En ondertussen geen andere sites te openen. Tja, dat lukt als je eerst uren foto's moet uploaden.
  Dus nu open ik vlak voordat ik uiteindelijk bestel via de link nog eens de site en bestel dan pas.

 5. Ik heb juist een keer clix gekregen voor iets wat ik helemaal niet had gekocht, ook apart! Verder vind ik het een prima spaarprogramma, irritant alleen dat de vragenlijsten 'savonds allemaal al aan hun max aantal deelnemers zitten. Kennelijk niet bedoeld voor mensen die overdag werken :-/

  Ik zou ze trouwens gewoon een mailtje sturen over je afgewezen claim, met alle info er bij.

 6. Ik heb ook weleens geclaimd, meestal wordt het dan nog gewoon bijgeschreven. Ook bij enquêtes waar je na 25 vragen niet tot de doelgroep behoord stuur ik een mail over. Ook dan krijg je nog je clix, omdat je al zoveel vragen hebt beantwoord. Meestal goede ervaringen dus bij Euroclix.

 7. Het valt mij op dat het de laatste tijd veel langer duurt voordat mijn clix worden bijgeschreven, hebben jullie daar ook last van? Vroeger kreeg ik ze soms al binnen een paar dagen, nu wacht ik al ruim een maand. En laatst is ook een claim afgewezen van 600 clix, inderdaad vervelend dat je daarna niet meer kan reageren.

 8. Je kan wel achteraf reageren, gewoon een email sturen naar euroclix, over een geweigerde claim, dit heeft mij eens 1600 clix gescheeld (had een laptop besteld via euroclix)

 9. Bij mij staat de clix hele tijd als gereserveerd enig idee hoe ik die kan claimen en als ik het wil claimen daan krijg ik een rode melding met iets over 30 dagen dus iemand enig idee?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.