Mooie week!

En zo is het alweer vrijdag! Al met al was dit een mooie week. Ik heb wat concrete dingen op papier gezet qua verbouwing, wat ik graag wil gaan doen, wat dat kost, en wat dat dan oplevert (als in: resultaat). Daaruit bleek wel dat de kosten toch soms wel hard op kunnen lopen, omdat het één weer met het ander gepaard gaat. Of omdat je niet altijd bij de kleinere dingen stil staat. Ik merkte wel dat alles op een rijtje zetten ook motiveert om keuzes te maken. Als je ziet hoeveel het moet kosten, is het leuk om te proberen daar toch onder te blijven.

Verder was het een goede week met sporten; morgen nog een keer hardlopen en dan heb ik dat drie keer gedaan, daarnaast ook nog een keer gezwommen, dus goed bezig. We doen met hardlopen nu het programma van Evy en de minuten beginnen nu wat op te lopen, dus we gaan nu ook echt ergens komen 😉

Qua verkopen gaat het ook goed. Dinsdag noteerde ik een aantal tips over hoe je meer kunt verkopen via Marktplaats. Eén van de tips was rekening houden met de timing. Die timing zat hier deze week wel goed; veel mensen hadden duidelijk weer geld binnen, want de biedingen liepen ineens flink door. Ik verkocht onder meer een laptop (helaas niet voor mij, maar voor mijn vader), een tuinset, een schaal, een tasje, woordenboeken, een kookboek, een grote tas en verdiende daarmee zo ongeveer €300. Iets meer dan de helft daarvan ligt apart voor de nieuwe tuinset en een bijpassende hoes, de rest is netjes verdeeld over de bufferrekening, hypotheekrekening en verbouwingsrekening. Daarnaast heb ik nog een aantal transacties lopen. Daarvan is het geld nog niet binnen, dus het blijft altijd even spannend of dat doorgaat, maar als dat allemaal zo is, dan zit er nog zo’n €40 in het vat.

En ook het werk ging door. Hoewel ik zelf niet zo hard ging, haalde ik wel veel opdrachten binnen. Dat betekent dit weekend en met name de eerste dagen van komende week heel hard aan de bak, maar daarna kan ik wel weer leuke facturen schrijven. En dat is wel nodig, want m’n zakelijke rekening ziet er op het moment niet zo florissant uit, die kan best wel een boost gebruiken.

Dan haalde ik ook nog eens een diploma, gaf een presentatie en deed mee aan een radio-interview. Als ik het zo opnoem, dan snap ik eigenlijk ook wel waarom ik gisteren wat in begon te kakken. Maar: al met al een mooie week, veel om dankbaar voor te zijn en veel om van te genieten. Vandaag hoop ik lekker wat werk te kunnen verzetten en ga ik eens kijken of ik mijn oude ligstoel, die ik eigenlijk weg wilde doen, niet goed schoon maken maken en toch even kan gebruiken. Want de gewenste zonnestoelen vind ik toch nog wel behoorlijk duur, dus die aanschaf wacht ik nog even mee tot de wat meer structurele klusdingen voorbij zijn. Eerst opbouwen, daarna inrichten…

En tot slot: ik gaf de bank nog een mooie schop met een aflossing van ruim €600 op de hypotheek met de hoogste rente. Hopelijk zie ik daar op 1 april al wat resultaat van. Het zullen geen euro’s zijn, maar alles is meegenomen. Het was toch de eerste ‘echte’ aflossing weer sinds vorig jaar september! Zo is de kop er maar weer vanaf.

Hoe was jullie week? Nog bijzondere dingen gedaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Alleen maar druk druk druk met vrijwilligers werk. Dit is ieder jaar om deze tijd druk. Er moeten een aantal dingen klaar en is het klaar dan kan ik weer op adem komen. Vandaag dus, nu eerst maar eens het hele huis poetsen en de grote strijkberg weg werken. Dit zijn de dingen die zijn blijven liggen……

  1. Ik wilde eerst voor maart €2500 hebben, maar had bij terugkomst naar mijn huis nog zoveel kosten, dat ik dat heb aangepast naar mei. Volgens mij had ik voor maart behalve dat geen specifiek doelbedrag. Wel voor de verbouwing (voor eind april), dat ligt gelukkig lekker op schema.

  2. Jammer dat je buffer niet wat hoger is… Ik zou daar heel zenuwachtig van worden en toch maar even een aflossing overslaan. Knap dat jij je daar blijkbaar geen zorgen over maakt!

  3. Tja, ik kan natuurlijk ook niet toveren. Ik ben al superblij dat het van bijna 7000 in de min naar ruim 1000 in de plus is gegaan in drie maanden tijd. Bovendien heb ik nu ook niet echt dingen die stuk kunnen gaan, dus de buffer is mooi om te hebben en om aan te bouwen, maar ik zie niet direct een noodzaak om hem te gebruiken. Er is *even afkloppen* volgens mij niet echt iets dat het nu kan begeven en dat ik op eigen kosten moet vervangen. Bovendien heb ik wel nog een Emergency Fund van ook €1000 en als het moet kan ik al mijn potjes natuurlijk samengooien, waardoor ik ook richting de €4000 weer ga.

   Af en toe schiet het echt wel door mijn hoofd dat het best wat sneller mag gaan, maar ik zit nu weer in een opbouwende fase. Het is voor mij belangrijk om me dat te blijven realiseren, zodat ik mijn wensen en plannen daar ook een beetje op aanpas en weer grotere stappen kan zetten.

  4. O, en wat ik dan bijna nog zou vergeten: in die periode ging er natuurlijk ook nog eens ruim €3000 uit voor de pelletkachel, waardoor mijn maandlasten nu weer aanzienlijk verlaagd zijn, wat meer comfort oplevert en waardoor sparen ook weer vlotter gaat 😉

 2. Nou zo te lezen had jij echt een heel goeie week. Lekker gevoel is dat dan hè? Ik had ook een goeie week hoor, lekker gewerkt bij dochter en deze week voor het eerst naar de sportschool geweest. Vond het zo fijn, dat ik me gelijk heb ingeschreven en twee dagen later nog een keer ging… En nu een heel fijn weekend voor de boeg, met super mooi weer.
  Werk ze dit weekend, vergeet niet af en toe even naar buiten te gaan, anders mis je het prachtige weer…
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Ik zag bij Eenvoudig Leven een link naar alles wat ze op Marktplaats te koop heeft. Is dat niks voor jou zodat je lezers ook op jouw spullen kunnen bieden.

 4. wow van -7000 naar + 1000 in 3 mnd. super! betekent in mijn ogen 1) een goed inkomen, altijd fijn 😉 en 2) dat je er goed mee omgaat 😉 goed bezig dus!!
  waar ikd eze week druk mee was.. vooral werk, en dat voelt goed. sparen gaat ook harder nu ik er een opvangkindje bij heb. heb er nu 3, is prima te combineren nog met eigen kids, maar wel maximaal zo met een pittige dochter die ook nog op zwemles moet enz 😉 is allemaal nog net te combineren dus hier houden we tbij. en financieel is dat ook meer dan prima 🙂 dus ik ben happy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.