Marktplaats-update

Ik zou het voor de vakantie nog even rustig aan doen, weer lekker gaan opruimen én weer wat op Marktplaats gaan zetten, zodat ik daar ook weer vanaf was. Tot nu toe gaat dat behoorlijk goed. Ik probeer er elke dag even een paar dingen op te zetten, zodat de advertenties straks niet allemaal in één keer verlopen. Bij elkaar heeft dat toch alweer zo’n €200 opgeleverd. Daarnaast had ik al jaren nog een paar grote dingen van m’n moeder op het pad staan, die ik nu ook voor haar verkocht heb. Dat levert weer een hoop ruimte op, ik moet gewoon wennen aan mijn nieuwe uitzicht 🙂

Af en toe tref je wel echt zotten hoor, die wat vragen, vervolgens tijden niets laten horen en je dan (meestal als je het net aan iemand anders verkocht hebt) ineens bestoken met berichten. Maar los daarvan is het een leuke manier om van je spullen af te komen en je banksaldo weer wat op te schroeven. Zeker als het toch om dingen gaat die ik eigenlijk zelf helemaal niet mis. Steeds als ik denk dat ik er nu wel een beetje doorheen moet zijn, duikt er wel weer wat op.

Ik merk wel dat je via MP echt niet moet verwachten de hoofdprijs te krijgen voor dingen. Voor de wat meer kostbare items kun je soms beter een gespecialiseerde website proberen. Nadeel daarvan is weer dat je vaak voor een advertentie moet betalen, terwijl je natuurlijk geen garantie hebt dat je er vanaf komt. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik het dat waard vind, hoewel ik wel een aantal dingen heb waarvan ik denk dat ik er daar een betere prijs voor kan krijgen. Nog maar even in m’n achterhoofd houden.

Verkoop jij wel eens via andere websites als Marktplaats? En doe je dat dan omdat je er meer voor kunt krijgen of omdat de kans op een verkoop dan groter is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. ik zet alles eigenlijk op de regionale fb groepen.. omdat ik het niet wil opsturen (best een gedoe met op de goede manier inpakken en dan ook nog op tijd weg brengen want mensen willen t snel hebben, terwijl ik t vaak eerst een week vergeet…) vind laten afhalen veel makkelijker.. 🙂 maar t verkoopt weer voor geen meter. jongenskleding uitgezocht. maar ja het is geen merkkleding, dus gaat niet zo hard

 2. Ik had vorige week nog een "vervelende" ervaring…
  Had iets op Mp en op de lokale Fb-verkoop-pagina geplaatst.
  Iemand had belangstelling via Mp, liet vervolgens niks van zich horen dus ik verkocht het artikel via Fb en vervolgens werd ik bestookt met e-mail door de Mp-belangstellende

 3. Meest bizarre was wel dat ik een keer een nieuwe slip op Mp had gezet, met prijskaartje er aan, dus duidelijk gloednieuw.
  Iemand had belangstelling en de koop was rond, en toen kwam de vraag of ik de slip eerst wilde aantrekken en dan een paar dagen later ongewassen wilde opsturen…

  1. Waaah!!!!! Dat is erg! Ik heb trouwens wel eens van dat soort figuren met schoenen. Die willen ze dan inderdaad óf heel erg gedragen hebben, of of je nog even foto's kunt opsturen dat je ze aan hebt…. De meest bizarre was nog wel 'Marc de laarzenlikker', ik heb maar niet verder gevraagd.

 4. Daarom zet ik altijd een regel eronder dat als men niet binnen 2 dagen reageert, ik verder ga met de volgende. Je dekt je op zo manier goed in. Ik heb ook een account bij e-bay (mp is ook van e-bay), maar ik heb daar nog nooit wat verkocht. Wel gekocht.

  1. Ik word er ook steeds makkelijker in hoor. Eerst voelde ik echt een soort verplichting naar de eerste reageerder, maar tegenwoordig kijk ik ook steeds meer naar wat mij zelf uitkomt. Als je het slecht treft heb je een berg aan belangstelling en blijf je uiteindelijk nog ergens mee zitten.

 5. Wat verkoop je dan?
  Ik heb een handje vol boeken, een elektrische deken en een ventilator verkocht. En toen was ik klaar. Meer was er niet.
  Op zolder ligt mijn kampeeruitrusting. En de papieren die ik niet bij de hand nodig heb. Een doosje met spullen uit mijn kinder en tienertijd.
  De logeerkamer heeft een bed. Een kast met daarin ruimte voor hun spullen en wat beddengoed.
  Mijn studeerkamer een pc, een printer, kleine hoeveelheden kantoorbenodigdheden. De map met administratie van dit jaar. De map met papieren voor het huis en de map met papieren over pensioen, een mapje met diploma's en certificaten. Mijn tekenspullen, mijn naaispullen. De kast die daar staat is halfleeg.
  Slaapkamer, bed net inbouwkast meter diep, meter breed, tweeeneenhalve meter hoog. Daarin zitten mijn kleding, schoenen en mijn beddengoed.

  Op de een of andere manier is het al jaren zo. Volle kasten? Rommel? Ongebruikte spullen? Ik heb het niet.
  Ik zou de kast kunnen verkopen die op de logeerkamer staat. Maar dan is er geen plek meer voor de kleding van mijn vrijwel wekelijkse logees.
  Ik koop alleen dat wat ik nodig heb. En ik gebruik het tot het niet meer te repareren valt. Dan gaat het weg en ik koop een nieuwe.

  Petra

  1. Wow Petra, dat moet makkelijk zijn…hoe doe je het??? Ik wil altijd wel rigoreus opruimen maar mijn halve trouwboek wil niet mee….die raapt zelfs vijsjes op van straat en niks mag weg want ooit kan je het misschien nog gebruiken 😉
   Je hebt mijn bewondering!
   liefs

  2. Ja, van alles! Ik heb wel vaak boeken (krijg ik ook b.v. als recensie-exemplaar, maar ik hoef geen persoonlijke bibliotheek te onderhouden), dingen die over zijn gebleven van de verbouwing (tegels, stenen, dakpannen, weet ik veel), elektronica, van alles. Ik kom altijd wel weer dingen tegen die ik misschien eerder nog niet kwijt wilde en nu wel.

 6. We proberen de laatste tijd ook af en toe wat te verkopen op
  een tweedehandssite…Dan zetten mensen een bod en als we dan reageren dat het goed is krijg je geen antwoord of halen
  ze hun bod er weer af. Onlangs vroeg mijn man in de zoveelste mail aan een kandidaat koper of hij nog interesse had en we kregen alleen als antwoord : ja
  We hebben soms de indruk dat mensen er maar op los
  bieden voor de fun en niet echt interesse hebben.
  Fijne dag nog
  liefs

 7. Via lokale fb groepen gaat er soms wel wat weg. Maar er ligt inmiddels zoveel, dat er nu regelmatig ook wat naar de kringloop gaat. Of zoals vandaag, dat iemand iets komt ophalen voor niks. We hebben nu eenmaal niet zoveel plek in ons huisje en er staat al veel te veel wat nog de deur uit moet.

 8. Ik heb onlangs een rijk wijf account op MP aangemaakt, met het idee die aan mijn blog te koppelen. Maar ik ga het maar weer verwijderen. Leuk om te lezen dat je goed verkocht hebt. Ik vind het vaak teveel moeite, want ik wil graag goede foto's maken, een passende omschrijving etc…. Mijn persoonlijke account hou ik wel aan.

  1. Sinds ik de app gebruik vind ik het zelf een stuk makkelijker. Dan heb je direct de foto's erbij, terwijl ik daarbij normaal zat te hannessen met zo'n geheugenkaartje. En dan waren de foto's weer te groot. Ik zet er nu niet meer een heel verhaal bij, dat is weer te onhandig op een smartphone. Maar ach, blijkbaar werkt het nog!

 9. Zo, dat gaat lekker. Ik verkoop af en toe iets op marktplaats, maar soms proberen mensen het zo goed als gratis te krijgen. Dan probeer ik het via FB. En als ze bijvoorbeeld geen 10 euro voor een compleet bed met matras en beweegbare lattenbodem willen betalen… geef ik het aan het voedselloket. Zij hebben altijd wel mensen die iets kunnen gebruiken. En liever gratis weggeven dan het voor bijna niets verkopen. Die paar euro loop ik dan liever mis door het ergens terecht te laten komen waar het nodig is.

 10. Wat ik vervelend vind bij Marktplaats is wanneer je een prijs hebt afgesproken en mensen het dan op komen halen dat ze toch nog proberen af te dingen.
  Ik heb dan zoiets van : afspraak is afspraak.
  Maar over het algemeen heb ik wel goede ervaringen met marktplaats.

  1. O ja, dat is naar. Ik heb het geloof ik één keer gehad en hoewel ik geen ster ben in onderhandelen, kan ik daar zo chagrijnig van worden dat ik ook gewoon voet bij stuk houd. Tenzij iemand echt een goed verhaal heeft, maar dan moet het ook wel écht goed zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.