Vakantievoorpret!

Hoewel het nog even duurt voor ik op het vliegtuig stap, ben ik wel al druk bezig met de voorbereidingen (en vooral voorpret!) voor de vakantie. Vast wat blogjes klaarzetten, klanten inlichten, het huis verder op orde maken en natuurlijk kijken naar wat er allemaal te doen is op de plek van bestemming. Ik heb al een paar dingen echt ingepland, andere dingen staan op de lijst met mogelijkheden, waarvan ik ter plekke wel bekijk wat ik wil doen en wat toch komt te vervallen.

Een budget voor de vakantie heb ik nog niet echt. Meestal zorg ik gewoon dat er een pot is en kom ik daar prima mee uit, zonder dat ik speciaal op hoef te letten. Dat is dan ook weer het grote voordeel van alleen gaan: dan hoef je écht nergens rekening mee te houden. Niet in de keuze voor hotel/slaapplek, niet in de keuze voor eten, niet in de keuze voor auto, vliegtijdstip, bezoekdingen, helemaal niets! Over het algemeen verwacht ik daar dus voordeliger mee uit te zijn. Daarnaast betekent alleen gaan ook dat ik nu zelf alles moet dragen wat ik meeneem/aanschaf, dus daar zal ik waarschijnlijk iets meer op letten dan normaal gesproken. Gelukkig heb ik een bijzonder talent voor het inpakken van koffers en tassen en slaag ik er op één of andere manier altijd in om veel mee te nemen, terwijl ik daar maar heel weinig ruimte voor nodig heb.

Er zijn nog een paar dingen die ik echt ‘moet’ regelen, maar verder ga ik straks volgens mij redelijk relaxed op reis. Dat moet ook wel, want anders zul je zien dat ik de eerste paar vakantiedagen ziek ben. En dit keer heb ik veel te veel zin in de vakantie om daarmee te maken te krijgen, dus dan kan ik maar beter zorgen voor een goede voorbereiding. Scheelt hopelijk ook weer wat met de jetlag, hoewel ik daar over het algemeen eigenlijk nooit zo heel veel last van heb.

Voor de meeste mensen is de vakantie waarschijnlijk alweer voorbij, maar ik ben toch wel benieuwd: kun jij ook al genieten van de voorbereidingen en de voorpret, of begint jouw vakantie pas als je op de plek van bestemming in je luie stoel zit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
  1. ik geniet heel erg als we eenmaal echt weg zijn, vooraf is t vooral alles stilhouden voor dochter ivm spanning. dit jaar hebben we het echt achter haar rug om gedaan, zij sliep met haar broer 2 nachten bij opa en oma, terwijl wij inpakten en hen daar ophaalden smorgens. ze is anders niet te genieten omdat ze niet met de spanning en de angst voor het onbekende en neit weten wat er gaat gebeuren, om kan gaan. het niet weten, pakte dit jaar erg goed uit 😀 hierdoor een erg leuke en relaxte vakantie gehad! waar een luie stoel pas savonds in beeld komt trouwens.. daar kom je overdag echft niet aan toe met kids 😉

  2. Het begint al met het uitzoeken waar we naar toe (zouden kunnen) gaan, het inpakken begint op tijd zodat dat geen stress oplevert en de reis zelf is echt al vakantie met een koelbox vol lekkere hapjes en genoeg leuks te doen om de kinderen te vermaken. Heerlijk!

    1. Inpakstress heb ik gelukkig meestal geen last van als het voor mezelf is, maar ik kan me voorstellen dat het anders is als je ook voor o.a. kinderen pakt. Ik begin meestal wel op tijd met uhm, de geestelijke voorbereiding. De praktische is meestal op het voorlaatste moment.

  3. Ook ik had geen zin in een budget, deze vakantie. Om het niet helemaal los te laten, heb ik wel een beetje in de gaten houden wat ik per dag ongeveer kwijt was. Zo kwam ik niet voor verrassingen te staan, sterker nog: ik was aangenaam verrast toen ik uiteindelijk uitrekende wat de vakantie gekost heeft…!

    1. Ik kijk altijd wel een beetje grofweg met het idee van 'heb ik genoeg?' en heb natuurlijk m'n gewone gezonde verstand bij me, maar verder… Vakantie is dan denk één van de weinige momenten dat ik denk: dat zien we later wel weer. Of misschien meer één van de weinige momenten dat ik de vrijheid ook voel om dat te doen.

  4. De vakantie begint bij ons meestal bij het uitzoeken en het boeken. Dan aftellen en voorbereiden ( ook leuk). En ter plaatse genieten! We hebben een beperkt budget, maar omdat je dat vooraf weet voelt het niet als een beperking.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.