Onverwacht bezoek

Ik krijg de laatste tijd steeds vaker onverwacht bezoek. Zo vaak, dat ik het bijna wel ‘verwacht’ kan gaan noemen. Een hele dikke, langharige kater (met vreemd genoeg zo’n beetje alle kenmerken van mijn vorige katten in één) heeft besloten dat hij het hier wel leuk vindt en komt steeds vaker buurten. Eerst stond hij ’s avonds af en toe ineens voor de deur, maar nu zie ik hem bijna elke keer als ik naar buiten ga. Sterker nog; als ik roep, dan komt hij.

En daar gaat het ook een beetje mis: dat kan echt niet. Ik heb nog één kat en hoe dol ik ook op katten ben, hierna ben ik er echt even klaar mee. In één jaar zijn er drie dood gegaan, allemaal plotseling. De kat die ik nu nog heb, zoek ik elke dag even een paar keer op om er zeker van te zijn dat ze nog wel leeft, want die lijkt ook op haar laatste benen te lopen. Bovendien zit ze helemaal niet te wachten op gezelschap en lijkt ze het wel lekker te vinden dat ze nu alleen is. Dus verstand zegt: weghouden.

Maar ja, m’n verstand roept niet zo heel hard als het om katten, of eigenlijk dieren in het algemeen, gaat. Dus ik deed niet zo heel streng toen ik hem door het raam naar binnen zag glippen, aaide hem buiten en zette daar ook een bakje voer voor hem neer. Maar toen hij vervolgens wéér naar binnen sprong en wel heel relaxed in de vensterbank ging liggen, heb ik ‘m (oké, na een kwartier) toch maar weer naar buiten gezet. Voor zo’n diertje is het ook onduidelijk als hij de ene keer wel naar binnen mag en de andere keer niet, dus ik moet maar even sterk zijn. En vooral niet teveel langs deuren en ramen lopen.

Ik heb al even bij Amivedi gekeken, maar niemand heeft ‘m nog als vermist opgegeven. Misschien is hij dat ook wel helemaal niet, maar hij heeft wel een rubberen (vlooien?)bandje om. Hij is ontzettend lief, wil alleen maar gekroeld worden. Maar in de buurt (lees: bij de buren, want zo dichtbevolkt is het hier niet) weet niemand waar hij vandaan komt. Hij lijkt ook al een dagje ouder, dus dan zou je toch denken dat het mensen wel opvalt als hij langere tijd weg is.

Het asiel of de dierenambulance bellen vind ik ook weer een beetje zielig, want ik weet hoe ze daar komen te zitten en dan heeft hij hier toch een stuk meer vrijheid. Bovendien; misschien gaat hij op de momenten dat ik ‘m niet zie wel gewoon naar huis en heb ik dan de kat van wat verderop verscheept.

Heeft iemand van jullie dit ook wel eens gehad? En wat heb je toen gedaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
  1. Het is een zwart bandje en als ik probeer het beter te bekijken (de kat heeft écht heel lang haar, dus dan moet ik even graven), dan trekt hij het meestal weer weg, dus zelfs als het mij zou lukken, is de kans groot dat de baas het nooit ziet. Maar misschien is iets eronder schuiven wel een idee. Een wit papiertje valt op een zwarte kat wel op, als hij niet onderweg ergens verliest…

 1. Ik weet wel dat één van onze eigen katten ook bij andere mensen gaat buurten en hij zal daar wel eten krijgen ook. Toen wij laatst op vakantie waren is hij ontsnapt en hoezeer de oppas ook haar best deed om te kat terug te lokken, het beestje liet zich pas weer zien toen wij weer thuis waren. Hij is 4 dagen buiten geweest zonder eten en denk maar niet dat hij honger had: hij wilde geeneens eten! En ik denk niet dat hij op muizen geleefd heeft, want eten uit een blikje of een zakje laat hij anders nooit staan.

  Die kat die bij jouw komt is misschien ook wel gewoon van iemand en vindt hij het gewoon leuk bij jou.

  1. Ik denk ook dat hij van iemand is, zwerfkatten hebben over het algemeen geen vlooienbandje. En ik denk ook dat het hem hier aanstaat, getuige het feit dat ik 'm al een keer héél relaxed met uitgestrekte benen in de vensterbank heb zien liggen. Het is meer dat ik zelf niet zo goed weet wat ik ermee aan moet, omdat hij zo graag naar binnen wil…

 2. Ik heb zelf geen katten (mijn kinderen veranderen in chineesjes als ze in een ruimte zijn waar een kat is), maar veel buurtkatten komen aanwaaien. Zitten heerlijk in de zon op mijn loungebed, slobberen water uit de vijver of de ton met water of maken afspraakjes in mijn tuin. Kennelijk genieten ze van de tuin, de insecten die ze kunnen vangen of de vogels die voor het grijpen zitten. Maar ik weet dat zodra ik ze ga voeren het helemaal kat in het bakkie is.

  Geniet gewoon van het gezelschap van deze mooie kat.

 3. Ik niet maar mijn dochter vond een paar jaar geleden op een parkeerterrein bij een natuurgebied een konijn naast haar auto zitten. Als het een wild diertje was, zou ze zijn weggelopen zodra ze dichterbij kwam. Deze bleef bibberend zitten en woont nu al een paar jaar bij Sanne in een mooie kooi…
  Gewoon door iemand buitengezet vermoeden we…
  Fijne zondag en succes met het aanlopertje…
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Ach, wat sneu zeg! Fijn dat je dochter zich daarover heeft ontfermd. Meestal kun je het ook aan de kleur wel zien, konijntjes die niet wild zijn geboren, hebben vaak ook geen kleuren die heel erg op de natuur zijn afgestemd. Geen gouden regel natuurlijk, maar als ik ergens in het wild een wit konijntje rond zie hoppen, weet ik meestal ook wel hoe laat het is. Zeker in vakantietijd 🙁

 4. Ik zag gisteren op mijn wandelroute ook ergens een kat liggen slapen die er wat rommelig uitzag en met wat wondjes die echter wel dicht waren. Dan weet ik ook niet wat ik moet. Kan toch ook niet bij iedereen in de straat aan gaan bellen? De dierenambulance bellen vond ik ook te ver gaan, maar zo'n diertje blijft dan wel in mijn hoofd zitten. Hij was ook superlief. Morgen maar weer die straat in mijn route opnemen…..

  1. Misschien dan toch even in ieder geval melden bij de Dierenambulance of het asiel? Dan weten ze in ieder geval dat die kat daar gesignaleerd is, wie weet waar/wanneer/hoe hij opduikt. Voor hetzelfde geld is hij bijvoorbeeld als vermist opgegeven en geeft dat weer een aanknopingspunt. Als hij lekker ligt te slapen zou ik me geen zorgen maken, maar een melding kan natuurlijk altijd en kost niet veel moeite of tijd!

 5. Zolang de kat er dik en gezond uit ziet, geen dikke klitten met vilt heeft, laten lopen, dan hoort hij bij iemand.

  Mijn dame hier heeft ook een "extra" thuis waar ze te eten haalt, en af en toe komen ze van de jumbo terug met een ribbekastje of poot van een haan/kip of ander dier die ze netjes bij de deur legt, of ze gaat b ij de chinees schooien. En dan eet ze hier ook nog even haar schaaltje met voer 2x op een dag op.

  Katten zijn rare snuiters, als het een zwerver zou zijn, zou die niet in je buurt komen 😉

  Dusse lekker laten voor wat het is, baasje zal wel naar werk zijn en kat mag niet naar binnen en komt bij jou warm plekje zoeken en omdat katten snel door hebben wie ze om hun staart kunnen winden…

  Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.