Sint Maarten

Ik weet niet meer precies wat het was, maar iets dat ik onlangs tegen kwam, deed me er ineens weer aan denken dat Sint Maarten eraan komt. In de omgeving waar ik opgroeide werd dat niet gevierd, dus dat zit niet echt in mijn systeem. En dan moet ik ook nog eens eerlijk zeggen dat ik er sowieso niet echt warm voor loop. Toen ik nog in een winkel werkte, werden we gewoon helemaal kaalgeroofd door van die onbeschofte kinderen, met soms nog onbeschoftere ouders. Ook klinkt het niet heel aantrekkelijk om (soms zelfs drie liedjes lang!) in een koude deuropening te staan.

Maar goed, de kindertjes hier in de buurt zijn gelukkig niet onbeschoft, maar best heel aardig. En om die nu zonder iets lekkers weer te laten vertrekken, dat is wel heel erg sneu. Zeker als je bedenkt dat ze hier met een kilometer lopen misschien 2 of 3 huizen te pakken hebben. Of misschien wel iets meer, maar niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld een nieuwbouw.

Dit jaar heb ik me dus voorgenomen om in ieder geval wat in huis te halen. Niet te veel, want zoveel kinderen zijn hier volgens mij ook niet en de laatste keer heb ik alles zelf op moeten eten, omdat er toen niet echt kinderen van ‘die leeftijdscategorie’ waren. Ja, ‘moeten’, want weggooien is ook weer zonde. En ik kan ze natuurlijk ook verrassen met mandarijnen, maar als ik zelf langs de deuren zou gaan, dan zou ik toch ook liever iets hebben dat ik niet al dagelijks van m’n moeder kreeg. Als er dan wat over blijft, dan hoop ik dat het aanstaande bezoek aan de tandarts reden genoeg is om dat niet in één keer naar binnen te werken…

Ga jij dit jaar iets doen met Sint Maarten? Of ga je misschien wel gewoon zelf de deuren langs?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Hier wordt Sint Maarten wel gevierd. Heb gisteren maar even wat snoep ingekocht. Zoon loopt al een paar jaar en dochterlief dit jaar voor het eerst, want ze heeft een lampion gemaakt op het KDV. En ze moet toch mee met zoon en mij.
  Ik ken het ook niet van de tijd dat ik klein was, dus zoon mag nog 2x in totaal lopen en dan is het voor hem voorbij, ik vind het ook zo;n geschooi aan de deur. Manlief liep nog toen hij al 13 was, nou dat mag zoon echt niet. Ik doe dan de deur ook niet meer open trouwens:-)
  En als er dan geen kindjes komen eten we het zelf op, ik heb de afgelopen paar jaar maar gekozen voor snoep wat we zelf ook lekker vinden. Voorgaande jaren deed ik dan wel eens goedkoop snoep omdat er best veel kinderen woonden in de buurt maar ik hield altijd over en omdat we het zelf niet lekker vonden moest ik het weggooien. Dat is ook zonde dus nu maar wat duurder maar wel dingen die we zelf ook lekker vinden.

  groetjes
  Janneke

 2. Wij wonen in een doorgaande straat, dus hier is het altijd enorm druk! Onze kleine man vind ik nog te klein om mee te gaan lopen, hij zingt wel, maar kent de Sint Maarten liedjes echt nog niet… Volgend jaar misschien.

 3. Ik heb van mijn vierde tot mijn achttiende gelopen, eerst zelf, en daarna als begeleiding voor kleine buurkinderen en nichtjes. Het is een eeuwenoud feest dat ik graag voortzet. De afgelopen 3 jaren zijn we er speciaal voor terug gegaan naar mijn ouders (4 uur verderop), zodat mijn dochters het ook leren kennen). Ik loop langs de deuren, níet in het winkelcentrum, daar is het een slagveld……

  Siebrie

 4. Ik doe er niet aan mee. Ik haal de bel af. Wij kunnen geen kinderen krijgen en ik rijdt per week twintig kilometer om zodat ik niet langs de school in onze wijk hoef. Ik word gewoonweg doodongelukkig van die hordes kinderen.
  Daarbij afgelopen week deden zo ook halloween, en straks komen ze ook voor Driekoningen.
  Petra

 5. Jazeker. Vroeger zelf ook altijd gelopen en nu met de kinderen. Voor de oudste het laatste jaar. De jongste mag nog een paar jaar lopen. Altijd leuk en gezellig in de buurt. Ik vindt het vooral een feest voor de kleintjes met hun zelfgemaakte lampions. Hier wordt gelopen tussen 18 en 20 uur. Na die tijd doe ik de deur niet meer open. Dan is het naar mijn mening te laat voor de kleintjes vaak staan er dan 12 jarige voor de deur.
  Ingrid

 6. Ik heb zelf jarenlang met mijn eigen kinderen langs de deuren gelopen met Sint Maarten, dus geen haar op mijn hoofd om geen snoep in huis te halen die dag… Ook al komen er hier, waar ik nu woon, misschien maar 3 tot 5 kinderen langs… of misschien maar eentje… niets hebben is gewoon geen optie voor mij.
  Zelf liep ik ook met een lantaarntje te zingen toen ik nog heel klein was, ook in de polder met flinke stukken lopen tussen de huizen.. Mooie herinneringen…
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Liefs,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.