Goedkoop weekendje weg

Goedkoop weekendje wegInmiddels ben ik alweer even terug van vakantie en ik merk dat ik bijna op hete kolen zit om weer te gaan. Overal spot ik voordelige tripjes, gave bestemmingen en nog 1001 redenen om vooral weer weg te gaan. Maar, even realistisch: ik heb niet zo heel veel tijd, wil m’n vakantiepot eigenlijk het liefst zoveel mogelijk voor nieuwe Amerika-tripjes houden én was het niet het plan om juist wat minder weg te gaan, na al 4 uitstapjes alleen dit jaar al?

Uhm…

Ja, allemaal waar. Maar óók waar is dat ik wat meer korte tripjes wilde maken. En dat ik van de zomer al een milieusticker had geregeld om overal Duitsland in te kunnen. En nu afgelopen weekend zoveel festiviteiten in Berlijn waren, leek het me een uitgelezen moment om tóch een uitstapje te doen. Of eerlijk gezegd kwam het moment helemaal niet zo fantastisch uit, maar ik wilde deze kans ook niet voorbij laten gaan. Gelukkig had ik het heldere idee om met iemand te gaan die erg ervaren is in héél goedkoop reizen. Het resultaat: een compleet andere invulling dan bijvoorbeeld m’n Amerika-trip en daardoor ook een heel andere ervaring, die ik normaal gesproken misschien nooit zou hebben.

In plaats van een hotel te boeken, kozen we voor een hostel. Ik heb volgens mij ooit in Boedapest wel eens in een hostel gezeten, maar dat is echt al iets van 20 jaar terug. En hoewel het openbaar vervoer in Berlijn wel heel goed geregeld is, hebben we ook ontzettend veel gelopen. Dan krijg je toch veel meer mee van de sfeer en de stad, iets wat zeker wel leuk is als je er maar zo kort bent. Het rijden naar Berlijn was natuurlijk niet gratis, maar aangezien ik mijn auto op de zaak heb, voel ik dat toch wat minder. Voor de verandering hadden we bovendien ook nog eens wat eten en drinken meegenomen, zodat we én niet te vaak hoefden te stoppen én niet veroordeeld waren tot smerig en duur benzinepompvoedsel. In ieder geval op de heenweg dan, want een zoveel-dagen-oude-kleffe-hap hoeft van mij nu ook weer niet.

In ieder geval was het wel heel leuk om eens zo op reis te gaan, zeker omdat je dan ook gewoon echt even in een hele andere wereld zit, zonder dat het heel veel geld kost. En hoewel ik niet altijd zin heb om heel erg op te letten, heb ik tijdens dit tripje wel weer een heleboel nieuwe dingen geleerd die ik een volgende keer dat ik wel graag weg wil, maar er niet veel geld aan uit wil geven weer kan gebruiken.

Ga jij duur of goedkoop op vakantie? Of wissel je het een beetje af? En voor de ervaren voordelige reizigers onder ons: heb je nog gouden tips om wél het maximale uit je vakantie te halen, maar daar niet voor krom te liggen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

17 Comments
 1. Die kleffe hap ligt er max een halve dag bij een goed tankstation 😉 en de broodjes en co komen uit de vriezer die in de oven worden gebakken, tot dat broodje met verse ingrediënten aan toe. En hier wordt dagelijks gemeten qua temperatuur of die wel goed is. (het enigste wat ik wel vind na een paar uur is dat het gewoon zo wordt weggegooid EN gecontroleerd of dat ook werkelijk is gebeurd door de chef en niet stiekem is opgegeten. Ook ligt het aan degene die bakt hoe het broodje, snack etc er uit komt te zien en hoe het smaakt, ondanks de regels)
  Maar het is inderdaad goedkoper om zelf mee te nemen.

  Pompkracht ex-medewerker 😉 (is een uitzendbureau er ook voor)

 2. Owh en die halve dag mag je tot max 2-3 uur van maken (ligt aan het tankstation merk zelf, Sh.ell zijn het zeikerigst, Te.xa.co en gu.llf het makkelijkste)

  Pompkracht ex-medewerkster

  1. Dat is goed om te weten 😉 Als ik echt trek heb, eet ik het alsnog wel hoor, maar ik kan niet heel erg warm lopen voor de prijs-kwaliteitverhouding. En ik heb een aantal keer gehaktstaven op waarvan ik me achteraf echt heel erg heb afgevraagd wat ik nu naar binnen heb zitten werken 😉

 3. Voor vliegtickets kijk ik op vliegwinkel.nl of cheaptickets.nl en als ik dan het ticket gevonden heb dat ik wil, boek ik het op de site van de luchtvaartmaatschappij. KLM rekent bijvoorbeeld 10 euro administratiekosten, de vergelijkingssites 25 euro. Zo bespaar je makkelijk 15 euro.

  1. Dat is inderdaad een goede! Wat ik zelf ook wel handig vind; via Skyscanner kun je (wel een beetje globaal, heb niet het idee dat het altijd klopt) zien wanneer je waarheen het goedkoopst kunt vliegen en alerts aan zetten voor als de prijs verandert. En KLM op zich heeft met de Werelddealweken vaak ook wel stevige kortingen.

 4. Ik ben een grote fan van goedkoop een weekendje weg. Let wel: ik heb geen auto van de zaak. Dit jaar een aantal keer in het weekend (zaterdag) in Londen geweest. Last minute geboekt via vakantieveilingen. Prijs natuurlijk afhankelijk van vraag en aanbod, meestal 30 euro retour voor 2 personen. Vrijdag nacht heen, zaterdag nacht terug. Ik slaap eigenlijk prima in zo'n bus. Je wordt in hartje centrum gedropt. Binnenkort maar eens naar Parijs.Al is het maar een dag, je bent er helemaal uit. Ik kan voor dat geld nauwelijks naar Amsterdam

  1. Hoe bevalt dat via Vakantieveilingen jou? Volgens mij weet ik welke busreis je bedoelt en daar zit ik ook wel eens naar te kijken, maar ik ben altijd een beetje huiverig voor hoe flexibel het inplannen is. Dat is niet altijd helemaal duidelijk voor je biedt. En 'win' je dan twee veilingen, of zitten er ook wel eens reisjes voor 2 personen bij? Ik zag ze tot nu toe namelijk steeds voor 1 (misschien kijk ik naar de verkeerde, maar dat was ook slapen in de bus en dan de hele dag naar Londen).

  2. Ik heb goede ervaringen met vakantie veilingen. Ik begrijp jouw bezorgdheid. Daarom boek ik altijd een last minute. Daar liggen datum en vertrekplaats vast. Veiling is altijd voor 2 personen. Last minutes (indien beschikbaar) meestal van dinsdag tot vrijdag. Vrijdag boeken betekent dezelfde avond nog weg 🙂

  3. Wow, dat is écht last minute! Ik zit net trouwens nog even op de site te kijken en zie nu inderdaad ook de opties voor 2 personen. Ik ga ze eens in de gaten houden, want zo te zien kun je dan ook al reserveren voor b.v. over een paar maanden ofzo. Nu ben ik net weg geweest 😉

  4. Ik gebruik vakantieveilingen ook regelmatig. Hartstikke voordelig. Wél inderdaad goed de voorwaarden lezen! En controleer voordat je biedt eerst de normale prijs op de website. Ik zie regelmatig mensen bóven de normale (aanbiedings/lastminute/etc) prijs bieden. Zonde!

 5. Het is hotelweek en via deze website (google hotelweek) kun je voor lage prijzen boeken ook in het buitenland. Je moet dan wel in een bepaalde periode.
  Misschien de moeite om eens te kijken.
  Groetjes Nicole

 6. Wij wisselen duur (wintersport, 8 dagen, hoogseizoen) af met goedkoop (kamperen op eenvoudige campings). Al gaan we zelfs in de dure vakantie wel voor de goedkopere opties dus zelf koken, niet echt apres skieën – al gaat dat toch al niet zo goed met kinderen- en spullen mee in de rugzak voor onderweg. In de winter gaan we dus 1 x, in de zomer regelmatig een weekendje, tent mee, goedkope camping en zelf koken enz. Huisjes en vliegen doen we nooit, huisjes vinden we vreselijk duur en vliegen ook, en de meneer van het hout heeft enorme vliegangst, ook niet onbelangrijk.

 7. Vakanties moeten comfortabel zijn, maar niet overdreven luxe, wat mij betreft. Wij gaan meestal in een warm land kamperen. Met de auto of met het vliegtuig.
  Op basis van een reëel budget een beetje bij de weg blijven, zonder dat je moeilijk moet doen over de uitgaven.
  Tussendoor weekendjes weg boek ik via actievandedag. Je hebt dan echt het gevoel even helemaal weg te zijn. Heerlijk.
  Groet,
  Eveline

 8. Super leuk om te lezen dat ook meerdere mensen goedkoop willen reizen. Ik het er zelf vaak ook last van dat ik eigenlijk iets te veel geld uit geef aan vakanties!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.