Uitgekocht

Af en toe ben ik écht even uitgekocht. Dan heb ik totaal geen zin meer om iets te kopen. Niet speciaal omdat ik geld in mijn zak wil houden, of omdat ik vind dat ik alles al heb. Ik heb er gewoon geen zin in. En als ik ergens geen zin in heb, dan doe ik het het liefst ook niet. Aangezien dit toch iets is waar verder niemand last van heeft, kan ik die wens prima inwilligen.

Het komt ook wel mooi uit, zeker in voorbereiding op het nieuwe jaar. In 2014 heb ik de teugels behoorlijk laten vieren. Aan de ene kant prima, aan de andere kant is het ook wel weer even genoeg geweest. Niet dat ik geen leuke dingen meer ga doen, maar ik wil wél graag wat meer balans in de manier waarop ik vooruit kom. Gewoon weer serieus bezig zijn met mijn werk, maar dan mét genoeg tijd en ruimte voor mezelf. En ook financieel gezien wil ik de boel weer beter op orde krijgen. In dat opzicht ben ik namelijk in 2014 niet zo heel erg opgeschoten. Oké, mijn lasten zijn aanzienlijk gedaald, maar in spaargeld is daar niet zoveel van terug te zien. In 2015 wil ik daar wel een flinke spurt in maken. Misschien ietsje minder in de seconde leven en iets meer in de dag of week.

Gewoon iets langer vooruit denken, om weer verder vooruit te komen. En met zo’n uitgekocht gevoel ben ik gelukkig al een behoorlijk stuk op weg. Dan heb ik gewoon écht even helemaal niets meer nodig en haal ik veel meer uit wat ik al heb. Een heerlijk rustig gevoel geeft dat!

Ben jij ook wel eens ‘uitgekocht’? Of weet je altijd al prima balans te houden?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. mijn dochter is dit jaar op zichzelf gaan wonen en dat heeft een behoorlijke deuk in mijn spaarpot gemaakt, ze heeft niet zoveel geld en zat ten tijde van haar verhuizing in de bijstand, daar is ze terechtgekomen door omstandigheden en tegenslag. je wilt niet dat je kind met niets begint dus heb ik haar wel geholpen met de inrichting, ze wilde niet het nieuwste van het nieuwste ,maar ja ook 2e hands spullen kosten geld. inmiddels heeft ze voorlopig een vaste baan en kan ze zelf verder, dus volgend jaar ga ik weer hard sparen om mijn buffer weer op peil te brengen.

  2. Ik heb eigenlijk nooit echt koop uitspattingen. Als ik duurders aanschaf, hebben we dat ook ofwel echt nodig, ofwel is de wens er al heel lang. Al heb ik al langere tijd geen echte wensen meer gehad, naast het normale boodschappen en koop patroon. Wel zo rustig. Wel laatst 16 (!!) kerstballen gekocht voor… 80 cent. Niet echt nodig voor overleving, maar wel echt genieten van de boom die nu eindelijk echt vol genoeg hangt naar mijn smaak.

  3. Dat herken ik zeker wel, op een gegeven moment ben ik helemaal klaar met kopen. Deze maand nog wel uitgaven in het vooruitzicht en dan wil ik in Januari echt weer alles minimaal. Groet Marion

  4. Ik ken het. Aan het begin van de week doe ik het rustig aan met inkopen en toch aan het eind van de week ontbreekt er van alles. En dan bedoel ik de producten die er echt wel moeten zijn; melk, brood, pap/vla, verse groente. De komende weken moet ik heel veel werken en dan flits ik na het werk altijd even bij een supermarkt langs/aan. Dit scheelt wel heel veel in de knip.

  5. Aanstaande vrijdag begint voor mij het nieuwe jaar. Wel weer met regels qua potjes, maar een ruimer budget voor de boodschappen. Al de overige inkopen hoop ik wel te verminderen. Zelf heb ik niet veel nodig, maar de kinderen slaan toch een behoorlijk gat in ons maandgeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.