Review: mijn ervaring met kapok kussens

Review: mijn ervaring met kapok kussens

Het was er al even hoog tijd voor, maar begin dit jaar kwam het er ook eindelijk van: de aanschaf van nieuwe hoofdkussens. Ik wilde ze al een tijdje, maar wist niet zo goed wat ik moest kiezen. Ik wilde graag betaalbare kussens, van goed materiaal, die ook nog eens lekker lagen (of beter gezegd: liggen). Toen ik de tip kreeg eens naar kapok-kussens te kijken en daar een mooie aanbieding voor zag, besloot ik ze toch maar te kopen. Een aantal van jullie vroegen me om later nog eens mijn ervaringen te delen en nu we een goede maand verder zijn, lijkt dat me wel een mooi moment.

Wat zijn kapok kussens?

Voor ik deze tip kreeg had ik nog nooit van kapok gehoord. Misschien geldt dat voor meerdere lezers, dus vandaar: kapok is een plantaardig materiaal, het is een beetje zacht, luchtig en lijkt op katoen en komt van de kapokboom. Volgens informatie op internet is het ecovriendelijk en hypoallergeen. Belangrijke kenmerken van een kussen dat gevuld is met kapok zijn dat het snel en goed vocht opneemt, snel droogt en een ademende werking heeft. Daarnaast geeft het veel ondersteuning.

Ik kocht uiteindelijk twee kapok-kussens bij Beter Bed voor €39,95 (1+1 gratis, die actie geldt nog steeds). Door nog even te Googlen op kortingscode + de bedrijfsnaam wist ik nog een code te vinden waarmee er nog eens 5% van de prijs af ging. Uiteindelijk betaalde ik dus €37,95 voor twee kussens. De verzending was gratis.

Lees ook: Matras in een doosje – review Simba matras

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Mijn verwachting

Hoewel ademend, vochtopnemend, hypoallergeen enzovoorts allemaal goed klinkt, was dat voor mij wat minder belangrijk. Ik ben niet zo’n enorme zweter en heb – voor zover ik weet – geen allergieën of andere problemen die vragen om speciale middeltjes. Dat betekent niet dat ik goed kan slapen met elk kussen. Ik slaap namelijk altijd een beetje apart. Ik lig op het onderste puntje van mijn kussen, waar dus eigenlijk praktisch geen vulling in zit, maar heb dan tegen mijn hoofd wel een bepaalde steun nodig. Daarom sliep ik ook altijd met twee kussens. Die kussens moeten dan een beetje hard zijn, maar ook weer niet té. Volg je het nog een beetje?

Mijn ervaring

Over mijn ervaring kan ik eigenlijk heel kort zijn: die is goed. Hoewel ik normaal dus met twee kussens sliep en er vier in bed had liggen, heb ik nu aan twee kapok-kussens genoeg. Ze zijn behoorlijk stevig (maar niet té!) en ook goed gevuld. Dat betekent dat ik er wel twee pak als ik b.v. wat rechterop wil zitten om te lezen, maar dat ik met slapen ook genoeg heb aan één exemplaar. Daarmee is de eerste besparing eigenlijk al binnen!

Deze kussens lijken inderdaad fris en luchtig te blijven. Bij mij blijven ze tot nu toe ook lekker vol. Ik kan me echter voorstellen dat dat ook te maken heeft met de manier waarop ik ze gebruik. Mijn tipgever vertelde dat je ze altijd even moet ‘inliggen’. Dus als je wel met je hele hoofd op het kussen slaapt, kan het zijn dat ze iets vlakker worden.

Daarnaast heb ik de afgelopen tijd natuurlijk nog wat rondgekeken in andere winkels en prijzen vergeleken. Daar kwam voor mij wel uit naar voren dat mijn betaalde prijs (net geen €19 per kussen) een hele nette prijs is voor een kussen dat niet gevuld is met synthetisch materiaal en de voordelen biedt van een natuurlijke/plantaardige vulling. Beter gezegd: ik heb ze nog niet voordeliger kunnen vinden. Toen ik ze aanschafte dacht ik nog dat ik er eerst twee zou proberen. Bij een positieve ervaring zou ik er dan nog twee aanschaffen, maar dat is dus écht niet nodig. Kan ik die €40 weer in mijn zak houden 🙂

Voor wie ook nog nieuwe kussens wil kopen: hopelijk helpt deze review wat. En mocht je meteen al overtuigd zijn: dit zijn de exacte kapok kussens waar ik nu zo tevreden over ben.

En voor mijn eigen nieuwsgierigheid: hoe slapen jullie eigenlijk? Echt vol op je kussen, of zijn er hier nog meer ‘puntjesslapers’?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. ik heb al jaren een voorgevormd kussen, dus met zo'n hoge hobbel voor je nek.. slaapt heerljk! en sleep het dus overal mee naartoe als we op vakantie zijn of ergens een nachtje in een hotel slapen.. (dat is wel een nadeel :p je raakt er zo aan gewend..)

  2. Man heeft voorheen ook een kapok kussen gehad tot tevredenheid. Nu was het kussen op en kocht hij een nieuwe. Nu eentje met vakken erin gestikt en die hebben ze met allemaal kleuren gezichten erop passend bij het model dat je kiest. Hij is heel enthousiast over dit kussen het is wel duur (meer dan EUR 100).
    Nic

  3. Ik heb al jaren een kapok kussen en het bevalt me goed, het ding gaat overal mee naar toe.
    ’s Avonds even het kussen induwen en slapen maar. Mijn kussen is al zéker 8 jaar oud maar ik vervang hem niet, ligt veel te lekker….. heerlijk met je schouder het kussen indrukken en in de perfecte stand brengen. Ik hoef echt geen voorgevormd kussen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.