Rustig aan doen

Soms kan het even niet op, soms is het verstandig om even wat extra op te letten. Ik ga nu even voor dat laatste. Hoe? In ieder geval door m’n advertenties op Marktplaats weer aan te zwieren, bij aankopen nadenken of ik het wel écht nodig heb en gewoon in het algemeen even alle gaten dichtstoppen waar normaal gesproken toch ongemerkt best het één en ander uit kan stromen. Niet altijd even leuk, maar dit keer heb ik er wel zin in en ben ik wel gemotiveerd. Het zal mijn gewone spaardoelen misschien ook even wat door de war gooien, maar bufferen vind ik even iets belangrijker dan aflossen, voor dit moment dan.

Wat wel extra prettig is: de werkmotivatie begint ook steeds meer terug te komen. Dat resulteert hopelijk ook weer in mooie extra inkomsten en extra werk. Dat motiveert uiteindelijk ook weer, dus is een sneeuwbaleffect de goede kant op 🙂

Moet jij soms ook wel eens rustig aan doen? En hoe pak je dat dan aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Herkenbaar! In drukke periodes vliegt het geld eruit en ben ik mij minder bewust van het uitgeven van geld. Ongemerkt geef ik dan meer uit als noodzakelijk is. Het lezen van blogs (waaronder die van jou) en het inplannen van meer rustmomenten zorgt er bij mij voor dat alles weer in balans komt!

 2. Oh ja, Vanaf afgelopen zomer staat hier alles in de ruststand. En nog zijn wij niet terug waar we waren. Het huis is echter helemaal opnieuw geverfd, onderhouden en wat we allemaal wilden. Heel veel geld. Nu kunnen wij weer langzaam gaan denken aan andere zaken dan sparen. Het is maar hoe je wilt leven. Ik wil graag de potjes weer gevuld hebben en daarna zien we weer. Zoals je bij mij kunt lezen, toch weer aflossen.
  Doordat de kids echt heel erg gegroeid zijn is daar ook veel geld heengesluisd. Die bodemloze put zal ook nog wel wat gevuld moeten worden.
  Maar dankzij mijn enveloppensysteem gaat het wel goed en blijf ik verder van de rekening af.

 3. Ik heb in maart net een 'dure' maand. Mijn boodschappenbudget is deze keer dubbel, omdat ik een groot deel van de voorraad wil aanvullen. Bijna alles was op.
  Ik heb daarom al 2 maanden goed opgelet.
  Maar om wel mijn.spaardoelen te halen, ga ik.ook weer drukker zijn met de verkoop.

 4. Toen mijn inkomen nog erg wisselende moest ik met periodes echt heel rustig aan doen. Nu is mijn inkomen stabiel en ben ik bezig de buffer aan te vullen. Maart is voor mij goedkoop omdat ik dan zes weken verplicht niks mag doen. Komt wel goed uit voor de buffer, wat extra sparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.