Van het padje

Ik voel me een beetje van het padje. Vorig jaar ging het superlekker met sporten, gezond eten, tijd voor mezelf nemen, enzovoorts. En nu gaat het niet slecht, maar wel anders. Ik kan ook weer niet helemaal zeggen dat het minder is, maar het gezonde eten – vooral qua snacken – lijkt wat moeilijker geworden te zijn. Ik ben regelmatig niet thuis en heb vanwege bezoek ook wel vaak de neiging wat meer ‘lekkers’ (lees: ongezonds) in huis te halen, wat ik zelf (ook) eet. En doordat ik niet altijd thuis ben, schiet het sporten er ook wel een beetje bij in. Was dat vorig jaar rond deze tijd nog met gemak 4-6 keer per week, nu mag ik blij zijn als ik aan de 2-3 keer kom. En voor je denkt: ik wilde dat ik dat redde!? > die 3x is echt meer uitzondering dan regel op het moment en het komt ook voor dat ik in de week geen enkele keer ga, of misschien maar 1x.

Voor mijn gevoel heb ik vooral een beetje moeite met het combineren van mijn leven met dat van anderen. Ik kan bijvoorbeeld prima 5x per week sporten of naar de sportschool gaan of alleen maar gezond eten, als dat ook het enige is waar ik me op moet richten. Maar als ik ook afspraken heb of dingen op de planning heb staan, schiet het er heel snel bij in. Want dan vind ik dat doen of eten toch vaak leuker dan de verantwoorde/gezonde variant. Daarnaast heb je dan ook weer met schema’s van anderen te maken, waardoor ik het soms ingewikkeld vind mijn eigen (toch niet echt vaststaande, want daar houd ik niet van) schema erop na te houden.

Maar: elke dag biedt weer nieuwe kansen en tegenover deze onrustigheid staat weer dat het met werk weer lekker aan begint te trekken, gelukkig! Bovendien is het nu ook weer niet zo dat het he-le-maal mis gaat ofzo; het is meer iets dat ik constateer en waarvan ik me realiseer dat een kleine bijsturing een groots effect kan hebben. Dus: deze week alweer twee keer wezen sporten, misschien vanavond nog een derde keer, maar het kan ook zijn dat ik even een avond helemaal voor mezelf houd. Daarnaast weer netjes gezond aan het eten, fruit als tussendoortjes, de rijstwafels met hummus, kipfilet en ei weer uit de kast, enzovoorts. M’n buik ziet er direct al een stuk minder opgeblazen uit, dus dat is wel direct een fijn gevolg. En ergens naar uitkijken helpt natuurlijk ook: vandaag nog even knallen en daarna voorbereiden op een paar daagjes uit!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Jemig, je eist wel veel van jezelf zeg. Is vijf keer per week sporten niet een beetje veel gevraagd? En is een keertje wat lekkers (ongezonds) snoepen betekent ook niet meteen het einde van de wereld hoor. Ik proef uit je blogje dat je meteen een enorm schuldgevoel hebt als je niet aan de door jezelf opgelegde eisen voldoet. Misschien wat minder streng voor jezelf zijn en er wat relaxter mee omgaan. Volgens mij werkt dat veel beter.

  1. Oh, nee hoor, ik voel me totaal niet schuldig. Ik geloof er heilig in dat als je iets wilt, maar het niet doet, de wil blijkbaar toch niet dringend genoeg is. Dus als ik niet zo vaak ga sporten als ik wil, dan is de wil blijkbaar niet sterk genoeg.

   Wél voel ik me minder lekker, want als je regelmatig beweegt, gezond eet en merkt dat je lijf mooi strak is, dan merk je het ook als dat wat minder wordt. En natuurlijk gaat dat niet met één keer, maar nu het een paar maanden zo gaat, begin ik het wel te merken. Overigens is dat sporten per dag geen uren hoor, in de sportschool is het meestal een les van een half uur en als ik ga hardlopen ofzo, dan is dat meestal een uur, al met al.

 2. Je zegt dat je geen vaststaand schema hebt, want daar houd je niet van, maar misschien moet je toch een wat meer vaststaand/regelmatig schema hebben, dan wordt een bezoek aan de sportschool misschien makkelijker in te passen. Zelf hou ik heel erg van schema's en regelmaat… maar ik ben ik en jij bent jij… iedereen weer anders natuurlijk… 't is maar een idee.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  1. Op zich houd ik wel van de werking en het effect van schema's, maar ik heb ontzettend veel moeite om me eraan te houden. Met werk kunnen er bv spoedjes tussendoor komen, of als ik een pittige klus afgerond heb, kak ik soms zo in dat ik mezelf even 'verwen' met een pauze die veel te lang uitloopt. Beetje het nadeel van je eigen tijd indelen. Want je hebt zeker gelijk, als ik 's avonds al niet hoef te werken, heb ik als ik geen sociale dingen heb gewoon tijd om naar de sportschool te gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.