April: einde van de financiële maand

Met de ontvangst van mijn pensioenafkoop, waar ik gisteren over schreef, kwam direct ook een einde aan mijn financiële maand.

Ik had weer verschillende kosten deze maand, maar kon – dankzij het toch wat lager inschatten van alle ontvangsten – uiteindelijk tóch al mijn doelen voor april behalen. Dat betekent dat de buffer weer een flinke impuls heeft gehad en dat er ook wat apart is gezet voor de vakantie, de zorgkosten (of premie in één keer volgend jaar) en de verbouwing (waarschijnlijk is dat straks in één keer weg, ik verwacht namelijk nog wat rekeningen). Ook kon ik nog een paar tientjes bijschrijven op de Dierenrekening. En ik heb ook nog wat in mijn potje dat ik via Marktplaats verdiend heb en nog bij de bank moet brengen, dus ook dat gaat in het dierenpotje.

Spaardoelen in mei

Mei wordt qua sparen nog een leuke maand. Ik verwacht dat het daarna mogelijk wat minder wordt. Daarom wil ik het er nu nog even goed van nemen.

Concreet nog even mijn doelen voor heel 2016 op een rijtje:

Hypotheek: < €340.000

Hypotheek: < €340.000
Autolening: helemaal weg
Vakantiepot: jaar afsluiten met €500
Buffer: > €25.000
Zorgpot: premie voor 2017 + €885 – See more at:

Autolening: helemaal weg (done!)
Vakantiepot: jaar afsluiten met €500
Buffer: > €25.000
Zorgpot: premie voor 2017 + €885

Eigenlijk volg ik deze maand weer hetzelfde rijtje als vorige maand, maar met andere bedragen. Het leeuwendeel zal weer naar de buffer gaan. Daarnaast spaar ik weer wat voor de zorgrekening, voor de vakantie en voor de verbouwing. De extra aflossingen op de hypotheek stel ik, zoals gezegd, voorlopig even uit tot het tweede halfjaar van 2016. Aflossingen via de annuïteitenhypotheken gaan natuurlijk wél gewoon door.

Als het goed is houd ik deze maand ook een beetje speling in mijn salaris, waardoor de kans groter is dat ik – als ik goed oplet – gewoon mijn extra kosten daarmee op kan vangen. Dat zou mooi zijn, want zo kruip ik steeds een stukje dichterbij mijn doelen voor 2016!

Wat zijn jouw spaardoelen voor mei? En weet jij al wat je met je vakantiegeld gaat doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. Mijn vakantiegeld wordt gedeeltelijk gebruikt voor de korte vakantie en de rest wordt gespaard. Erg leuk om je doelen dichterbij te zien komen.

 2. Mijn vakantiegeld wordt gebruikt voor de belasting, een op maat gemaakt schaduwdoek met bijpassende palen voor in de tuin, een weekje vakantie in een huisje, 3 dagen wanderarrangement en een midweek op de Veluwe in een huisje.
  De huisjes zijn betaald. De rest moet nog. Ik ga met mijn zus op vakantie en midweek met vriendin. Op de heenreis naar Duitsland een bezoek aan de nieuwe dierentuin in Emmen gepland. Wel begroot want dat is een flinke entreeprijs.

  1. Dat klinkt allemaal fijn! En idd, ik zag dat die kaartjes voor Wildlands best wel aan de prijs waren, misschien spot je tegen die tijd nog wel een fijne actie ervoor. Toen het nog Noorderdierenpark was, had je die vaak wel.

 3. Door nu al een deel van een afbetaling en schoolgeld te doen is het vakantiegeld en belastinggeld voor onze spaarrekening. Handig als het huis wordt verkocht en we gaan klussen in een nieuw huis

 4. Ons vakantiegeld gaat gewoon naar de spaarrekening totdat de vakantie betaald moet worden, we doen weer een weekje Legoland in Denemarken dit jaar, was alweer 2 jaar geleden dat we geweest zijn, vorig jaar helemaal niet op vakantie geweest 🙁
  Heb ondertussen ook de aangifte terug gehad van de boekhouder en daar kwam ook een leuk bedrag uit voor ons dus dat word ook lekker gespaard, hopen dat de belastingdienst het snel verwerkt.
  Wij hebben hier maar 1 spaarrekening voor alles en het is leuk om dat bedrag te zien groeien dus ik blijf er zo veel mogelijk vanaf 🙂

 5. Ons vakantie geld gaat naar de spaarrekening het is de laatste omdat mijn man word gepensioneerd volgende maand.
  Dus zijn we nu aan het oppotten tot we weten wat onze uitgaven voor het aankomend jaar gaan worden.

 6. financiele doelen voor mei: financien weer op orde krijgen. de laatste dubbele betalingen als het goed is, omdat de huur van het oude huis per 2 mei is opgezegd. er volgt dus nog een eindafrekening gas/water/licht, maar dat kan nooit veel zijn omdat we van beide net de jaarrekeningen hebben gehad en er nu niet meer wonen en dus niet/nauwelijks meer verbruiken alleen tijdens het klussen (netjes achterlaten van de woning.. nog best veel werk helaas.. een bad eruit slopen en netjes afwerken, vloeren eruit, alles van de ramen af, helemaal kaal opleverene helaas) verder komt er vakantiegeld binnen van mn man en geen bijzonderheden verder, alles moet langzamerhand weer normaal worden en het financiele schema wat bijgesteld naar de nieuwe bedragen. gelukkig goed overzicht wat het klussen in ons nieuwe huis heeft gekost. netjes binnen ons bedachte budget gebleven (bedacht omdat er nog een net zo groot deel over is op de spaarrekening als dat we opgemaakt hebben, gelukkig nog buffer over dus!! helaas ook nog genoeg wensen zoals een nieuwe cv ketel, nieuwe badkamer, nieuwe keuken en als allereerste nog de tuin uberhaupt gebruiksklaar maken ipv grote hoop aarde)

  1. ik verwacht geen andere grote dingen, maar eerst de tuin, daarna even sparen voor badkamer en keuken, evt een dakkapel of anders sowieso het dakraam vervangen.. flinke bedragen dus dat doen we niet nu al, dan is de buffer helemaal op.. geen optie vinden we zelf (alleen bij noodgevallen en die dingen zijn absoluut geen noodgevallen :p) oh en nog een nieuwe cv ketel (en eens goed kijken naar de instellingefn.. kan nu hooguit 10 min douchen, redt dat echt niet met mn lange haar… maar daarna is ie echt koud 🙁

 7. Voor ons vakantiegeld ga ik een vakantie/fun-pot in het leven roepen middels een spaardoel bij mijn ING. Omdat we heel erg fanatiek aan het aflossen geslagen zijn vind ik het ook belangrijk om leuke dingen te kunnen blijven doen. Voordeel van zo'n pot is dat ook mijn partner eens iets leuks zou kunnen organiseren als hij in één oogopslag kan zien of daar geld voor beschikbaar is. Het nadeel van het straffe aflossen, vind ik, dat je alles wel in de hypotheek wil stoppen.

  1. Leuk!! En inderdaad, die periode heb ik ook wel gehad, dat ik echt alles wilde aflossen. Maar een beetje geld overhouden voor leuke dingen (of andere nood) is ook belangrijk. Ik heb absoluut geen spijt van mijn 'radicalere' aflossen, maar zodra dit huis verkocht is en ik straks weer een ander huis met andere hypotheek heb, zou ik zeker wel zorgen voor iets meer balans.

 8. Jou maanden duren duidelijk korter dan bij ons 😉

  Lekker dat je doelen kunt afstrepen.

  Het vakantiegeld zullen we voorlopig voor het grootste deel sparen, geen dure vakanties dit jaar, volgend jaar des te meer(of langer eigenlijk..;-))

  1. Mijn salaris komt inderdaad vrij vroeg (rond 21/23), dus als ik dan verder niets meer verwacht, dan kan ik rond die datum de boel ook helemaal afstrepen 🙂 En super dat jullie het vakantiegeld grotendeels sparen!

 9. Het vakantie geld gaat volledig op aan het opnieuwvoegen en impregneren van de gevels, we twijfelen nog of we de gevels ook zullen laten isoleren. Maar dat betekend dat we de komende 2 maanden heel heel zuinig moeten zijn,,, blijft lastig wat is wijsheid…

  Leuk om te zien hoe je er voor staat met je doelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.