Nu ik langzaam maar zeker de keuken weer een beetje op orde krijg en wat meer systeem heb in het koken, ben ik ook mijn voorraad met onmisbare producten weer aan het aanvullen. Je weet wel, van die dingen die je eigenlijk altijd in huis moet hebben, omdat je dan altijd wel iets kunt maken, of het nu om warm eten, een snack, iets voor de visite of wat dan ook gaat.
Voor mij is dat lijstje nog niet helemaal concreet, maar ik wilde toch even een poging doen om het op papier te zetten:
– Bloem
– Gist
– Bakmeel (of baking soda, in ieder geval dat spul waarmee je van bloem ook zelfrijzend bakmeel kunt maken)
– Paneermeel (vaak zelfgemaakt, dus niet speciaal gekocht)
– Kruiden (het liefst zoveel mogelijk, uit allerlei keukens)
– Ketchup (voor gehaktballen, snelle pasta-/pizzasaus, tosti’s, pindasaus e.d.)
– Eieren
– Rozijnen (worden toch praktisch alle koek-/cakedingen lekkerder van)
– Honing/agavesiroop/ietsanderszoetsdatgeensuikeris
– Ketjap en sambal (normaal voor mij niet te eten, maar ideaal voor pindasaus)
– Bouillonblokjes (kun je altijd wel in combinatie met iets anders een lekker sausje maken)
Daarnaast zijn dingen als rijst en pasta natuurlijk ook superhandig, maar dat spreekt voor zich.
Welke basis ingrediënten mis je nog in dit lijstje? Waar kun jij niet zonder? En waar gebruik je dat dan vooral voor? Naar mijn idee zitten hier nog wat gaten in, dus ik kan wel wat hulp gebruiken 🙂
Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!
Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!
Mijn aanvulling zou zijn;
Gezeefde tomaten, kokosmelk, houdbare room ( ik gebruik rijstroom), wat bonen, boter, pitabroodjes en wraps, diepvries spinazie, kruiderijen en smaakmakers, Noten, honing en suiker en houdbare melk.diverse meelsoorten.
Omdat ik ook een vriezer vol met vlees en vis heb kan ik dus altijd wel iets in elkaar draaien
Dingen als wraps zijn een beetje noodvoer hier, in geval van geen tijd wat groenten bakken en in een wrap gooien.
Je bedoelt waarschijnlijk zakjes bakpoeder.
Mijn lijstje:
Koffie
Thee
Koffiemelk
Bloem
Boter
Suiker
Honing
Volkoren pasta
Tomatenpuree
Uien
Aardappels
Mayonaise
Yoghurt
Knoflook
Kruiden
Bouillonblokjes
Voorraadfles limo (drinken we zelf nooit)
1 rode wijn
1 witte wijn
Zak chips (ook visite)
Verpakje grote koeken (visite)
Wat ik ook nog altijd heb om zelf snel een maaltijd te kunnen maken is een pot bruine bonen, tartaar in de diepvries, paprika ook in de vriezer e.d. voor bv chili-con-carne.
Bladerdeeg en quichedeeg in de vriezer (voor preiquiche, appelflappen, kaasbroodje).
Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan zo.
Ben benieuwd naar de andefe reacties 😉
Eigenlijk js mijn lijstje nog lang niet compleet zo.
En idd alles wat Martine noemt hahaha.
pfoe, wat een lange lijst (ook in de reacties hierboven)
Tomatenpuree en gezeefde tomaten als basis voor de pastasaus. Ketjap gebruiken we veel voor marinade op de kip. Honing ook, of voor door de yoghurt. bouillonblokjes, aanmaaklimonade, uien, champignons, paprika gaan ook door heel veel gerechten, rijst en pasta. Een paar bolletjes ingevroren zelfgemaakte pizzadeeg.
Ik mis in jullie rijtjes de knoflook en de curry massala. (vallen onder kruiden)en kikkererwten en linzen. Die kruiden gaan zelfs mee naar de camping als ik een wandelweekendje heb. Daar maak je alles lekker mee 🙂
Groet,Greet
Knoflook staat erin hoor 😉
Uien. Lang houdbaar. Stuk kaas.
Rijst, (glutenvrije) pasta, (glutenvrij) pannenkoekmeel, rijstwafels, in de vriezer verse gember, citroengras en chilipepers en heel slecht, maar hier altijd in huis Coca Cola… ♥
Veel dingen die je al noemt. En nog gepelde tomaten, uien, kaas, boter of olie. Maïzena, noten.
Mooie lijst! Ik zou er nog bladerdeeg, gezeefde tomaten, melk en olijfolie aan toe willen voegen.
Wat leuk om van iedereen te lezen. Hier btje anders wegens allergie:
Rijst
Boekweitmeel
Peulvruchten
Cashewnoten
Dadels
Cacao (levensbehoefte ?)
Bio decafe
Rijstpasta
Blikjes tonijn
Rijstmelk
Rijstroom
Eieren
Honing
Kruiden/specerijen
Soyasaus
Diksap
Uien
Knoflook
Aardappels
Bevroren fruit (kun je toch altijd een smoothie maken)
Olijfolie
Kokosolie
Ik mis vast nog het e.e.a. 🙂
Wat ik ook superleuk zou vinden om te lezen is wat iedereens favoriete maaltijd is bij onverwachte mee-eters. Wat er dus in geval van plotseling een maaltijd moeten serveren gedaan wordt met de voorraad. Of gaan we dan naar de frietboer? ; D
Pannenkoeken of macaroni met tonijn
Pannenkoeken of macaroni met tonijn
Hier wordt het dan meestal pizza of pasta. Meel is altijd wel in huis, evenals tomatenpuree en groente en kaas, blikje tonijn etc.
We hebben meestal ook wel diepvriespatat in huis. Die hoor je te frituren maar gaat hier gewoon in de oven. In het geval van mee-etende kinderen erg probleemloos 🙂