Naar de €15.000 buffer: bijverdienen

Inmiddels heb ik redelijk in beeld wat de vakantie gekost heeft en daarmee automatisch ook een beetje meer zicht op hoe de buffer eruit ziet. Iets minder florissant dan ik gehoopt had, maar het komt erop neer, dat als ik mijn doel van €15.000 voor het einde van het jaar wil halen, dat ik nog ongeveer €6000 bij elkaar moet sparen. Best een pittig bedrag! Ik heb mijn salaris een poosje terug teruggeschroefd, om zakelijk een wat grotere buffer over te houden. Daardoor is er automatisch per maand ook wat minder ruimte om te sparen. Als ik zo uit de losse pols ga tellen, dan ben ik bang dat ik wat te enthousiast/voortvarend ben geweest in het stellen van dit doel…

Maar: dat maakt het meteen tot een uitdaging! Ik ben dus voorlopig nog niet van plan om het bij te stellen. Wat dan wel?

In ieder geval de extra verdiensten weer even wat extra aanzwengelen, bijvoorbeeld via mystery shopping, Euroclix en andere dingetjes. En misschien ook maar weer eens kijken of er wat dingen op MP kunnen. Dat heb ik sinds de verhuizing niet echt meer gedaan, maar dat wil niet zeggen dat er ook niets is. Deze week hoop ik helemaal concreet te hebben wat m’n beginpositie na de vakantie weer is, dus wie weet zit daar ook nog wat positieve rek in. Daarnaast gewoon ook weer de hand op de knip. Een goede methode daarvoor leek me weer extra regelmatig sporten. Dan verdwijnt de behoefte om dingen te kopen grotendeels (behalve dan qua sportkleding, maar als ik in mijn kast duik, weet ik dat daar echt wel eventjes genoeg ligt om me mee te redden zolang het nog niet heel koud is).

Wat zijn voor jullie leuke/makkelijke manieren om bij te verdienen? En doe je dat altijd, of meer af en toe als het je goed uitkomt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Heel ambiteus! Maarja, het is maar een doel. Elke stap dichterbij is mooi meegenomen. Ik probeer dan nog minder uit te geven en snor soms ook even wat op voor MP.

 2. Gratis producten bij scoupy.com uitproberen, enquetes invullen, en als ik gevraagd wordt om over te werken doe ik dat. Ze doen het liever niet, maar soms kunnen ze niet anders op mijn werk.

  1. Die scoupy's vind ik ook altijd leuk! Hoewel het de laatste tijd veel korting en weinig gratis is, dat is weer jammer. Betaald overwerken kan ik niet bij mijn loondienstbaan, maar zelf meer aannemen kan natuurlijk wel, hoewel ik daar privé pas wat van zou merken als ik mezelf dan een bonus uitkeer (wat ook best zou kunnen).

 3. Tja 6000 euro. Is een dingetje. Bijverdienste is geen volledig salaris.

  Toen ik samenwoonde vele jaren terug berekende ik aan vriend alleen de extra kosten energie en boodschappen.
  Ik liet hem niet meebetalen aan de hypotheek.
  Het was en is mijn huis. Is dit een tip? Dan haal je wel je doel.

  Heg boodschappen doen betaalden we contant en we stopten ieder fiftyfifty in de pot.

  1. Vriend heeft een vrij lage hypotheek en legt de HRA ook in de pot in, dus op dat kleine deel dat ik daar nog van bij draag, hangt dit ook niet. Ik snap wel wat je bedoelt hoor, maar ik heb dat vooraf uitgerekend en dat ging om zo'n klein bedrag wat ik daaraan bijdroeg, dat ik dat liever deelde zodat we allebei weinig betaalden, dan dat hij het alleen moest betalen. Die extra kosten heb je sowieso (of een huis nu van jou is of niet) en ik betaal natuurlijk ook geen huur ofzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.