The Dumpster Dog: spaar 30.000 dollar in 8 maanden

Dumpster Dog 30000 dollar sparen

Het leuke van internet is dat je echt uit de hele wereld inspiratie kunt halen om (veel) geld te besparen. Soms zijn het redelijk trieste verhalen, maar af en toe zit er ook een heel hilarisch verhaal tussen. Mét leuke boodschap. Neem bijvoorbeeld dat van The Dumpster Dog. Zij kon hierdoor maar liefst 30000 dollar sparen in 8 maanden. En dat daarvoor onder meer uit containers.

Sparen voor je ontslag

Deze 27-jarige vrouw was nooit echt van het sparen, maar had dankzij een opleiding en werk ook niet echt grote financiële problemen. Wat ze wél had, was een rotbaan, waar ze eigenlijk vanaf wilde. En om daar ook daadwerkelijk vanaf te kunnen komen, spaarde ze in een tijdsbestek van slechts 8 maanden, maar liefst 30.000 dollar om ontslag te kunnen nemen en te gaan reizen.

Nu hoor ik je denken: ‘Lekker verhaal, maar ik verdien niet eens 30.000 dollar (ongeveer 25.000 euro) in 8 maanden, dus wat heb ik daaraan?’

Dat is juist het leuke: dat geldt namelijk ook voor haar. Een deel van het geld heeft ze bij elkaar gekregen door haar auto te verkopen. Daarnaast deed ze al de ‘usual stuff’, zoals niet meer shoppen, niet meer elke week uitgaan, enzovoorts. Maar het meest opmerkelijke dat ze deed, was besparen op eten. Zó erg, dat haar exit-gesprek wel heel lachwekkend verliep:

This made the moment extra-sweet. My shit was together and I stood
ready to quit a job that I hated. My boss sat across from me in a
conference room as I broke the news. He cocked his head to the left and looked me dead in the eyes, surprised by the words about to leave his
own mouth:
“Is this why you’ve been eating… trash?”
“Yes. This is why I have been eating trash.” He took another few seconds to digest.
“Is this why the guys call you Dumpster Dog?”
“Yes. That is why.”

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De prullenbak in?

Nu trekt het idee van afval eten of de prullenbak induiken om wat eten te vinden mij helemaal niet, maar dat is juist zo leuk aan The Dumpster Dog: ze duikt er gewoon letterlijk in. Zodra ze dit idee krijgt van haar vriendin (die als voormalig tienermoeder nu haar dochter alleen opvoedt), springt ze er bovenop. Ze vindt het briljant! Nu scheelt het dat ze bij haar op het werk nogal veel voedsel weggooien, waardoor ze vaak niet eens de prullenbak in hoeft om te kunnen eten én dat ze veel collega’s heeft die haar steunen, maar toch. Je moet het maar durven en willen!

Haar belangrijkste boodschap is ook iet dat ik mezelf regelmatig hoor herhalen: des te minder we uitgeven, des te meer geld we sparen. Des te meer geld we sparen, des te minder we hoeven te werken. Is wat je koopt het waard om een stukje van je vrijheid op te geven? Als je écht naar die vrijheid verlangt, wordt het steeds makkelijker om je geld in je zak te houden. Natuurlijk is veel geld verdienen fijn, maar de beste manier om zoveel mogelijk vrijheid te hebben, is door een rem te zetten op je materialistische behoeften. Des te minder je nodig hebt (of denkt te hebben), des te langer je met je geld doet en des te minder je ervan hoeft te hebben/verdienen.

Zou jij zo ver gaan om geld te besparen? En zou jij het (ik niet namelijk!) aandurven om met zo’n €25.000 op zak ontslag te nemen en rond te gaan reizen?

Bewaren

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. ik heb totaal geen behoefte om te gaan reizen.. hou van mn vaste plekje met mn gezin.. lekker burgelijk leven.. kindjes elke dag zelf naar school brengen.. heerlijk 🙂
  wel zijn we lekker aan t sparen om zo te kunnen blijven leven 🙂 en we zien wel wat we er ooit nog meer mee kunnen (extra aflossen, eerder stoppen met werken ? ) leggen we bewust neit te veel vast.. er kan nog zoveel veranderen in de tussentijd.. we zijn pas 32.. genieten met ons gezin, ook betaalde dingen 😉 maar ondertussen ook werken en geld sparen 🙂

 2. Zonder kind zou ik dat wel doen… 🙂

  Ik nam ooit ontslag en ging vervolgens zonder cent op zak en zonder uitkering een half jaar in de bergen zitten om klimles te geven. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Het was de ultieme vrijheid.

  Nu, in mijn huidige situatie, moet ik concluderen dat ik het mezelf erg moeilijk gemaakt heb., toen ik dat besefte ben ik er in ieder geval voor gaan zorgen dat ik niet langer meer een huis had dat minder waard was dan mijn hypotheekschuld. Ik zou eerlijk gezegd ook niet de prullenbakken in duiken, dat gaat me te ver… 🙂

  Wel superleuk en inspirerend om te lezen!!!!

 3. Wat een geweldig verhaal! Ik hou wel van de gedrevenheid van mensen die zoiets ondernemen. En je hoeft het tenslotte ook niet je hele leven zo te doen.
  In mijn gezin zijn de extra's steeds een beetje verder teruggeschroefd, dat paste het beste bij ons als gehele gezin. Maar zelf had ik het liefst een jaar lang rigoureus alles geschrapt en elke cent sparen om vervolgens te kijken wat ik miste en dat weer aan ons leven toevoegen. Een jaar is overzichtelijker.

 4. In Nedrland is voedsel uit een container halen strafbaar en als je betrapt wordt, krijg je een boete. Ik vind het wel wat hebben 🙂 Ik heb al vaker over dumpsterdiven gezien en gehoord. Met een glutenvrij dieet wordt het ook lastig om te doen. Ik was afgelopen zomer in UK en daar stond een grote, afgedekte container naast een supermarkt. Wij moesten wat faval kwijt en zagen verder geen prullenbak staan. Ik maakte die container open en zag allemaal voedsel (voornamelijk verpakt brood) in die container. Ik heb er niks uitgehaald, maar het voelde grappig genoeg niet als vies of raar om dat eten mee te nemen. Geen idee of zoiets in UK strafbaar is, en als ik zoiets niet weet wil ik ook geen risico nemen. Bij de supermarkt koop ik graag producten met 35% korting. Die wil ook niet iedereen hebben, ik ben er blij mee en het scheelt me veel geld. Helemaal als het om glutenvrije broden gaat.

 5. vanwege het feit dat dumpsterdiven strafbaar is begin ik er maar niet aan, maar omdat ik in de schoonmaak werk heb ik wel toegang tot afval, op alle locaties moet ik namelijk afval afvoeren naar de grote container en tja dan valt je natuurlijk op dat er regelmatig dingen weggegooid worden waar je nog prima wat mee kunt, op een locatie maken ze de flessen wasmiddel niet goed leeg, daar heb ik een klein flesje staan wat ik dan vul met het restant. op een andere locatie gooien ze regelmatig verpakt eten wat een dag over de datum is weg, dat gaat ook mee zolang het niet rot is, en op mijn avondlocatie worden vaak glaswerk, hout , plastic bakken en decoraties weggegooid, dat mogen wij ook meenemen , gebruik ik het niet voor mezelf, dan gaat het naar mijn dochter, kennissen, gebruik ik het voor kadootjes of et gaat naar de kringloop, in de loop der tijden niet genoeg mee bespaard om te stoppen met werken, maar wel een leuk bedrag uitgespaard.

 6. Momenteel zou ik het niet echt zoeken om te gaan dumpster diven, maar wellicht dat ik het ooit wel zou overwegen. Ik vind het sowieso inspirerend om te zien hoe mensen met een bepaalde passie/visie helemaal voor iets kunnen gaan, dus dank voor het delen. En de wereld rondreizen met een zak geld, ja dat zie ik mezelf nog wel doen.

 7. Eten wat weg gedaan wordt (maar nog niet in een prullenbak of container ligt) zou ik best mee durven nemen als ik daar een dringende reden voor had. Verder haal ik wel eens wat bij het grof vuil weg wat we nog kunnen gebruiken.

  En of ik met 25000 ontslag zou durven nemen? Ja hoor! Zeker wel. Ik deed het onlangs 🙂
  Alleen ga ik niet reizen en heb ik een werkende partner.
  Overigens zou ik als alleenstaande dat ook wel durven als ik geen kinderen had.

 8. Als puber heb ik dat wel gedaan. Maar ik zat toen in kraakpanden en was tegen het systeem enzo.
  Nu koop ik veel 35% korting en verzamel eten uit de natuur. Maar met twee kleine kinderen en een derde op komst ga ik niet meer 's avonds de containers in duiken ��

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.