Bellend besparen

Alan Cleaver via Visual Hunt /  CC BY

Een poosje terug waren we even een weekendje weg in Nederland. In het vakantiehuisje van familie, dus heel budgetproof. Omdat vriend even niet kon rijden, besloot hij even wat andere dingen te doen die al wat langer op de planning stonden: bellen voor korting. Ze hadden bijvoorbeeld vorig jaar tegen ons gezegd, dat we bij KPN opnieuw korting konden krijgen, als we opnieuw zouden bellen. We hebben namelijk een jaarabonnement en als je dan aangeeft dat je dat op wilt zeggen, dan kunnen ze je weer een nieuw jaarabonnement aanbieden met de kortingsactie die dan voor nieuwe klanten geldt. Het ging niet helemaal van harte, maar toen hij uiteindelijk ophing, had hij €32,50 per maand (voor een half jaar) aan korting geregeld én een half jaar gratis Film 1.

En voor wie denkt: die €32,50 betaal ik niet eens voor m’n hele abonnement… Dat zou kunnen. Dit pakket kost normaal €70 (wel inclusief internet/tv/bellen/Fox Sports). Nu kijkt vriend ook echt al die zenders, dus ik snap dat hij dat graag houdt, maar die 6 x €32,50 korting spreekt mij dan weer erg aan.

Daarnaast zegde hij eindelijk de riooldienst op die nog elk kwartaal geïncasseerd werd. Ook dat was €120 op jaarbasis. Die ging van zijn eigen rekening, dus daar merk ik in het budget niet veel van, maar voor hem is het natuurlijk mooi meegenomen.

Ook hebben we nog even gekeken naar de verzekeringen, maar daar hebben we nog geen knopen over doorgehakt. Al met al leverde dit ritje dus mooi zo’n €350 op! Je begrijpt dat we volgend jaar weer even gaan bellen 😉

Heb jij nog goede tips om je vaste lasten wat omlaag te brengen, bijvoorbeeld door contact op te nemen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

40.000 euro spaargeldCrap! Eindafrekening

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Op Lekker Leven Met Minder schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP