Bellend besparen

Een poosje terug waren we even een weekendje weg in Nederland. In het vakantiehuisje van familie, dus heel budgetproof. Omdat vriend na zijn operatie even niet kon rijden, besloot hij wat andere dingen te doen die al wat langer op de planning stonden: bellen voor korting.

Toezegging

De reden om dit te doen, was dat ze vorig jaar tegen ons hadden gezegd, dat we bij KPN opnieuw korting konden krijgen, als we opnieuw zouden bellen. We hebben namelijk een jaarabonnement en als je dan aangeeft dat je dat op wilt zeggen, dan kunnen ze je weer een nieuw jaarabonnement aanbieden met de kortingsactie die dan voor nieuwe klanten geldt. Het ging niet helemaal van harte, maar toen hij uiteindelijk ophing, had hij €32,50 per maand (voor een half jaar) aan korting geregeld én een half jaar gratis Film 1.

En voor wie denkt: die €32,50 betaal ik niet eens voor m’n hele abonnement… Dat zou kunnen. Dit pakket kost normaal €70 (wel inclusief internet/tv/bellen/Fox Sports). Nu kijkt vriend ook echt al die zenders, dus ik snap dat hij dat graag houdt. Dus dan maar gaan voor die 6 x €32,50 korting 😉

Nog meer besparingen

Daarnaast zegde hij eindelijk de riooldienst op die nog elk kwartaal geïncasseerd werd. Ook dat was €120 op jaarbasis. Die ging van zijn eigen rekening, dus daar merk ik in het budget niet veel van. Voor hem is het natuurlijk mooi meegenomen.

Ook hebben we nog even gekeken naar de verzekeringen, maar daar hebben we nog geen knopen over doorgehakt. Al met al leverde dit ritje dus mooi zo’n €350 op! Je begrijpt dat we volgend jaar weer even gaan bellen 😉

Heb jij nog goede tips om je vaste lasten wat omlaag te brengen, bijvoorbeeld door contact op te nemen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.