Duurzame cadeautip: een houten horloge

Ik zag ze de laatste tijd steeds vaker langskomen op Facebook: van die houten horloges met een eigen inscriptie. Dat leek me wel wat! In de eerste plaats natuurlijk omdat het er mooi uitzag en eens iets anders is, maar ook omdat het duurzame aspect me aansprak, zeker in combinatie met een toch nog best aantrekkelijke prijs. Toen ik dus van Creative Use of Technology de kans kreeg om zelf zo’n houten horloge uit te proberen, greep ik die uiteraard met beide handen aan!

Welk model?

Ik kreeg een code waarmee ik zelf een horloge kon samenstellen. Je hebt namelijk volledig houten horloges, maar ook horloges met een leren bandje. Ze zijn er dan in verschillende kleuren en verschillende maten. Ik moet eerlijk zeggen: ik kwam er niet zo goed uit. Niet omdat er niets moois bij was, maar omdat er eigenlijk wat teveel keuze was. Uiteindelijk schakelde ik de hulp van vriend in en hij hakte de knoop door: het werd een licht model, een volledig houten horloge. Als inscriptie koos ik voor ‘Just do it‘. Gejat van Nike, maar wel iets waar ik mezelf af en toe best eens aan mag herinneren. Met een mooi hartje erbij, gewoon omdat het kon.

Uitpakken!

Ik bestelde het horloge op maandag en kreeg op woensdag een mailtje dat de bestelling afgerond/verzonden was. Vanwege Hemelvaart kreeg ik het een dag later (op vrijdag) in huis. Netjes in een doosje dat door de brievenbus kon, dus ik hoefde er niet voor thuis te blijven.

Handig brievenbusdoosje

En het horloge:

Uitpakken van het houten horloge

Met de tekst:

Inscriptie houten horloge

(Waarvan ik trouwens denk dat je er even op moet klikken om hem goed te zien, maar het is wel heel mooi geworden)

Ik heb (nog) geen foto van het horloge om mijn arm, omdat ik er nog even wat schakeltjes uit moet halen. Met mijn pols is dat altijd standard procedure. Ik heb nog nooit een horloge gehad waar ik niet óf een paar gaatjes bij moet maken (leer) óf een paar schakels moet verwijderen.

Het horloge ziet er netjes en strak uit. Op de site had ik al gezien dat het gemaakt is van bamboehout. Dat voel ik ook direct: het horloge is lekker licht. Voor mij wel prettig, aangezien ik het echt merk als ik er wat zwaars aan heb hangen. Omdat het van hout is, mag je het niet meenemen onder de douche, maar dat was ik toch niet van plan.

De tekst is er met een laser ingegraveerd. Ik kan het me inbeelden, maar volgens mij ruik ik zelfs nog een klein beetje een brandluchtje. Het ziet er in ieder geval erg strak uit.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wat vind ik van dit houten horloge?

Allereerst: een superleuk idee. Zeker als je het cadeau zou geven. Voor mezelf vond ik het bijna nog lastig om een tekst te bedenken, maar bijvoorbeeld voor vriend had ik van alles kunnen bedenken. Ik had dit horloge natuurlijk ook voor hem kunnen laten maken, maar hij heeft al een mooi horloge. Je betaalt voor het graveren wel €15, maar dat maakt het meteen wel extra speciaal. Het horloge zelf kun je met een leren bandje al vanaf €49 kopen, dus dat is ook best betaalbaar, zeker voor een duurzaam product. De houten versie die ik had was met gravering erbij in totaal €74. De verzending is vanaf €25 gratis, dus met een horloge zit je daar altijd al aan.

De combinatie van duurzaam, uniek/persoonlijk en betaalbaar vind ik het grootste pluspunt. Soms wil ik ook wel eens wat andere cadeautjes geven dan gewoon geld of een fles badschuim ofzo. Nu zal ik echt niet iedereen verrassen met zo’n houten horloge, maar je hebt in dezelfde shop bijvoorbeeld ook mooie ringetjes van hout voor een tientje, om maar iets te noemen.

Daarnaast vind ik het mooi als dit soort nieuwe technologieën worden gebruikt om praktische dingen te maken waar je gewoon elke dag wat aan hebt, zonder dat je er direct de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Deze gaat voor mij dus zeker in mijn lijstje met tips voor als ik weer eens een cadeautje zoek!

Wat geef en krijg jij het liefst cadeau? En let je daarbij ook op aspecten als duurzaamheid e.d.?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.