#FreedomFriday: Careful Cents

#FreedomFriday: Careful Cents

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Careful Cents.

Wie, wat waar?

In 2011 had je niet graag in de schoenen van Carrie Smith Nicholson, het gezicht achter Careful Cents, gestaan. De toen 25-jarige Carrie had een schuld van 14.000 dollar én single. Ze had namelijk net haar huwelijk zien stranden. Ze besloot haar schuld af te gaan lossen en startte met het blog Careful Cents. Twee jaar later was Carrie helemaal vrij van schulden én kon ze haar baan als accountant verruilen voor haar eigen online business.

Het opvallende aan de website van Carrie is dat het best wel lastig is om haar blogjes uit de begintijd te vinden op haar site, die waarin ze je dus meeneemt door haar aflossingsperiode. Aan de ene kant vind ik dit jammer, want ik ben nu eenmaal dol op ‘debt free’-verhalen. Aan de andere kant vertelt ze hierover wel in een interview, dus je kunt wel een goed beeld krijgen van haar verhaal. Daarnaast vind ik het interessant om te zien hoe mensen een online business opbouwen, dus ook wat dat betreft volg ik haar graag.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

Carrie vertelt dat ze met haar man graag de American Dream wilde leven. Ze trouwde op haar 22e, kochten een huis en hadden een mooi leven. En nog geen drie jaar later hield het op. De twee gingen uit elkaar, het huis kon niet meer zo goed verkocht worden als het gekocht was en beide voormalige echtelieden hielden een schuld over. Dan zit je daar, in je appartementje met een schuld. In plaats van bij de pakken neerzitten, besloot Carrie al vrij snel om haar schouders eronder te zetten en de schuld af te lossen.

Door alle extra baantjes aan te krijgen die ze kon pakken, haalde ze ongeveer 42.000 dollar per jaar binnen. Daardoor lukte het haar om de schuld binnen ongeveer 15 maanden af te lossen. Best knap, als je bedenkt dat je als single natuurlijk heel veel kosten niet kunt delen!

Hoe ze dit doet vind ik mooi: ze gaat werken aan een eigen online business, ze zorgt voor meerdere stromen van (al dan niet passief) inkomen en gebruikt haar ellende als de basis van haar nieuwe leven. Met haar ervaring helpt ze nu ook andere mensen in een zelfde soort situatie. Ze doet dus wat ze leuk vindt en verdient daar ook nog haar geld mee!

Wat kan ik leren van Careful Cents?

Als ondernemer heb ik een groot deel van mijn bedrijf al ‘online’; ik hoef bijna nooit ergens heen, contact gaat allemaal via internet en het enige dat ik voor mijn werk nodig heb, is een computer. Maar een échte online business is het nog niet helemaal. Online is nog steeds een middel en de echte ‘business’ moet nog steeds grotendeels offline gedaan worden.

Dat mag van mij ook wel anders en ik vind het leuk om te zien hoe Carrie dat aanpakt. Hoe ze gewoon ziet dat er geen magische, geheime formule is, maar gewoon eerlijk is over dat ze echt wel wat werk heeft moeten verzetten om dit te doen. Maar ze doet het wel gewoon. En nu is ze niet alleen schuldenvrij, maar heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt. Waar kan ik me aanmelden?

Leuk voor jou?

Ik weet dat er best een aantal lezers zijn die het leuk vinden om wat geld bij te verdienen. Maar: ze zijn vaak niet in de gelegenheid er een extra baan bij te nemen. Carrie vertelt onder meer hoe ze bijvoorbeeld een virtuele assistent is geworden en bedrijven heeft geholpen bij het managen van hun Pinterest-account. Hoe leuk is dat? Dat zou je dus zelf ook kunnen doen! Ook haar verhaal over hoe ze haar leven uiteindelijk omgooide om haar droom na te jagen is erg mooi om te lezen. En, vooral in deze tijd handig: hoe je met je smartphone kunt besparen op reiskosten tijdens de vakantie.

En… het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. In het begin ging het zo beroerd, dat ze ermee wilde stoppen en ongeveer een jaar later zat ze wéér in de schulden, vanwege haar stap om eigen baas te worden. Maar: ook daar kwam ze uit.

Spreekt dit blog jou aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Erg Amerikaans, hoewel ik het knap vind dat ze er zo uitgekomen is en wat ze nu opgebouwd heeft.
    Ik vind het leuke (en nuttige) van een offline-baan juist de sociale contacten die je hebt. ’t Kan ook niet gezond zijn, de hele dag op allerlei schermen kijken.

  2. Ik heb alleen maar een offline job, het beste dat me ooit overkomen is. Dichtbij mensen en geen schermen. Weinig inkomen maar meer leven. Een vrije agenda en dichtbij het gezin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.