De 7 mooiste fietsroutes van Nederland

De 7 mooiste fietsroutes van Nederland op een rijtje

Het is vakantietijd, Nederland is een fietsland én je kunt bij LekkerLevenMetMinder.nl deze maand een fiets winnen! Reden genoeg om ook eens te kijken waar je die mooie fiets straks het beste kunt gebruiken. Wat zijn nu de mooiste plekjes in Nederland om op de fiets naar toe te gaan? En welke fietsroutes moet je toch tenminste één keer (deels) gefietst hebben? Ik ging eens op onderzoek uit!

Kastelenroute Valkenburg (21 km)

Ik houd er wel van: dat golvende landschap in Limburg. Vooral om te bekijken, want om er doorheen te fietsen vraagt wel wat meer inzet. Maar omdat de lengte van deze route te overzien is, vind ik dit toch zeker een mooie optie. Het leuke van deze route is dat je onderweg allerlei verschillende kastelen en landhuizen tegenkomt. En op veel van die plekjes heb je dan ook wel een bankje of soms zelfs een theehuisje waar je even kunt uitrusten en van de omgeving kunt genieten.

Deze route kun je gratis downloaden, printen of bekijken via deze link.

[wp_ad_camp_3]

Verkenningstocht door Amsterdam (37 km)

Ietsje langer is de verkenningstocht die je door Amsterdam kunt maken. Als je eens iets anders wilt doen dan winkelen, dan kun je door de historische binnenstad fietsen en de stadsparken en buitenwijken verkennen.

Deze route kun je hier bekijken.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Pieterpad (492 km)

Dit is er duidelijk NIET eentje voor op een middag, maar als je altijd al het Pieterpad eens hebt willen ‘doen’ en lopen gaat je te langzaam, dan kun je het Pieterpad altijd nog fietsen. Hiermee reis je van de Pietersberg in Zuid-Limburg naar Pieterburen in Noord-Groningen. Of andersom natuurlijk. Je kunt onderweg overnachten in de vele hotels en B&B’s die op de route zitten.

Tulpenroute bij Lisse (32 km)

Een stuk korter, maar minstens zo mooi – zeker in het juiste seizoen – is de Tulpenroute in de omgeving van Lisse. Je fietst dan onder meer langs de Keukenhof en de Leidsche Trekvaart. De route van deze tocht kun je hier vinden.

[wp_ad_camp_3]

Tussen Lek en Linge (54 km)

Voor wat betreft deze route ben ik een beetje bevooroordeeld: ik ben namelijk opgegroeid langs de Lek. En als je opgegroeid bent langs het water, dan zul je het herkennen: daar blijf je op één of andere manier toch altijd van houden. Daarom lijkt deze tocht me ook heel mooi. Je pakt dan een mooi stukje (overigens niet ‘mijn’ stukje) Lek mee en rijdt onder meer langs Buren, Culemborg en Wijk bij Duurstede. De route en wat tips voor afstapmomenten vind je hier.

Friese Elfstedentocht (235 km)

Na zo’n stukje jeugdsentiment mag ik natuurlijk ook niet hét hoogtepunt van mijn huidige woonprovincie overslaan: de Friese Elfstedentocht. De fietsvariant dan. Deze is onderverdeeld in verschillende fietsroutes en voert je niet alleen langs de Elf Friese steden, maar ook langs tal van kleine dorpjes, zoals Marrum, Kippenburg, Parrega en Hatsum. De route wordt elk jaar bijgewerkt en hier vind je de meest actuele versie. Hij is niet kort, maar zeker wel de moeite waard. Friesland is écht een prachtige provincie!

Lauwersmeergebied (28, 34 en 48 km)

En als je dan toch in Friesland bent, dan kun je ook net zo goed even een mooie route in het Lauwersmeergebied meepakken. Je kunt hier een aantal opties vinden, in drie verschillende afstanden. Je kunt deze ook weer gemakkelijk op je GPS downloaden, als je al zo’n geavanceerde fietser bent. En ja, ik weet dat het Lauwersmeergebied ook deels in Groningen ligt 😉

 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.