#FreedomFriday: The Practical Penny

#FreedomFriday: The Practical PennyBloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: The Practical Penny.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wie, wat waar?

Deze website kwam ik pas onlangs tegen en ik moet eerlijk zeggen: ik moest er eventjes doorheen. De lay-out is niet helemaal mijn ding, maar het gaat natuurlijk om de inhoud. En die is er wel! The Practical Penny is wat dat betreft een blog naar mijn hart. Het gezicht achter deze website is Lauren. Zij begon eigenlijk al op vrij jonge leeftijd met een tocht naar financiële vrijheid. En een beetje onbewust.

Het gebeurde zo: op haar 21e had ze nog maar een paar studiepunten nodig. Eigenlijk te weinig om op zichzelf te blijven wonen (het staat er niet helemaal duidelijk bij, maar ik heb de indruk dat ze misschien op campus woonde), dus vertrok ze naar haar ouders, om de laatste studiepunten online binnen te halen. Ze moest nog drie vakken volgen, die per stuk (!) $1500 moesten kosten. En aangezien ze nog maar $2000 aan (geleend) geld overhad, werd het werken geblazen. Zoals het meestal gaat met studenten, ging het studeren niet van harte, werd er veel uitgesteld, waren er allerlei onverwachte kosten en moest ze al voor haar afstuderen beginnen met het terugbetalen van $28.000 aan studieschuld.

Dat heeft ze inmiddels gedaan en nu werkt ze aan een solide financiële basis voor zichzelf. En dat doet ze precies op de manier die ik graag zie: praktisch en met oog voor een leuk leven willen leiden.

De Freedom-factor

De Freedom-factor in dit verhaal stipte ik zojuist al even aan: Lauren richt zich vooral op hoe je praktisch actie kunt ondernemen en zo kunt gaan van gewoon ‘bestaan’ naar echt een fijn leven. Zoals ze zelf zegt: ‘Met deze levensstijl krijg je de vrijheid om herinneringen te maken.’

Op haar blog geeft ze tips om een goede balans te vinden tussen tijd en geld. Want wat heb je aan geld als je geen tijd hebt om er iets leuks mee te doen? En wat heb je aan tijd als je eigenlijk overal geld voor nodig hebt? (Nou ja, dat laatste hoeft natuurlijk niet per se zo te zijn, maar veel dingen kosten toch wel geld). Zo is ze bijvoorbeeld geen fan van vier uur bezig zijn met het maken van eigen wasmiddel om een paar euro te besparen, maar helpt ze wél met tips om binnen 30 minuten een budget met ‘guilt-free spending’ op te zetten.

De Freedom-factor zit ‘m op dit blog (nog) niet zozeer in de hoeveelheid geld die ze verdient of hoe ver ze is, maar de balans die ze onder de aandacht brengt.

[wp_ad_camp_3]

Wat kan ik hiervan leren?

Er zijn twee onderdelen die ik vooral interessant vind op haar website, namelijk Simple Living en Investing. Simple Living spreekt me aan omdat daaronder veel praktische tips staan over hoe je eenvoudig kunt leven, zonder in te leveren op de kwaliteit van leven. Zo heb ik de laatste tijd bijvoorbeeld best een beetje een gebrek aan inspiratie voor het avondeten en ik zeg eerlijk: waar ik dan uiteindelijk op uit kom is niet altijd om over naar huis te schrijven. Als ik dan een recept zie van Italiaanse kip met bonen dat je binnen 30 minuten op je bord kunt hebben en er nog gezond uitziet ook, dan word ik daar wel blij van. En helemaal als daar ook nog tips bij staan om de ingrediënten voordeliger te krijgen!

Het ‘Investing’ deel van haar blog vind ik interessant, omdat het erop lijkt dat ze een beetje in dezelfde fase zit als ik. Ze is bezig met investeren, maar wel op kleine schaal. Natuurlijk is het vaak ook fijn om enorme succesverhalen te lezen, maar soms is het ook gewoon leuk om iemand tegen te komen die ermee bezig is. En niet al tien stappen verder is dan jij!

Leuk voor jou?

Voor zover ik het kan zien, is het blog van Lauren nog vrij nieuw. Er staan al best een aantal artikelen op, maar het zijn er nog geen honderden. Dat maakt het wel leuk, omdat je haar dan kunt volgen. Aan de andere kant betekent dat ook dat je vrij snel uitgelezen bent als je de website voor het eerst bezoekt. Tenminste, dat zou je denken. Het leuke is echter dat veel artikelen zó praktisch zijn, dat je er direct mee aan de slag kunt (en wilt!). Hierdoor lees je ze juist weer niet allemaal in één keer, maar verdeel je het.

Bovendien kwam ik er best wat leuke inzichten tegen, bijvoorbeeld dit artikel over de 6 dingen waar mensen het vaakst (te) veel geld aan uitgeven, en hoe je dat zelf beter zou kunnen doen. En een hele verkeerde timing (alhoewel: mijn vader is vandaag toevallig jarig!), maar wel heel interessant is 10 Father’s Day Activities Your Dad Will Love, waarin ze een mooi overzicht geeft van betaalbare manieren om je vader (of iemand anders) blij te maken met dingen die wat duurzamer zijn dan bijvoorbeeld een fles shampoo.

Spreekt dit blog jou aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Win een fiets

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. Ik zal eens gaan kijken. Een nieuw blog is altijd welkom. Ik weet niet of jij haar toevallig al genoemd had, maar ik ben lees graag bij the non consumer advocate. Zij doet o.a. ’the compact’ . Dat wil zeggen dat ze alles tweedehands koopt en ik moet zeggen dat ze er verdraaid goed in is. Ik ben nu heel haar blog vanaf 2008 (!) terug aan het lezen. Ik vind het erg leuk en heb besloten om ook aan ’the compact’ te gaan doen. Een nieuwe uitdaging voor mij na al jaren consuminderen. Ze verkoopt ook veel tweedehands online, ook dingen die ze speciaal daarvoor van straat haalt en soms nog opknapt indien nodig. Ik ben ook erg aan het ‘marktplaatsen’. Het gaat niet superhard maar heb gemerkt dat je gewoon geduld moet hebben voor dit soort dingen.
    Haar blog is leuk om te lezen en voor mij een inspiratie. Ik ga jouw tip ook zeker checken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.