Mijn uitdaging van februari ?️

mijn februari uitdaging

Vorige maand kwam hij al een keer voorbij in een groep waar ik lid van ben: een podcast-challenge. De uitdaging: elke dag een podcastaflevering opnemen. Nu heb ik mijn podcast inmiddels sinds 2019. In 2020 werd die zelfs genomineerd voor de Dutch Podcast Award. Wat ik best wel heel bijzonder vond, want zoveel afleveringen had ik toen nog niet gemaakt. Vorig jaar kwam het ook wat traag op gang, tot ik ergens in december besloot dat ik consequent elke 4 dagen een aflevering wilde publiceren. En toen kwam de challenge in de herhaling: in februari elke dag een nieuwe aflevering publiceren.

Kan ik dat wel?

Mijn eerste gedachte was: “Mooi. Ik doe mee. En ik blijf gewoon lekker elke 4 dagen publiceren, dan heb ik straks een mooie voorraad en als het niet helemaal lukt elke dag, dan valt het niet zo op.”

Nee. Nee. Nee.

Dát was natuurlijk niet de bedoeling van die challenge! En dat realiseerde ik me ook meteen toen ik de eerste aflevering opnam. Toen ik me besefte dat ik een advies aan het geven was over een valkuil, waar ik zelf GEWOON NET nog met open ogen was ingestonken.

En hoewel ik het voor mezelf allemaal heel logisch kon verklaren (regelmaat, strategie, blabla), zat er heel iets anders achter. De vraag of ik dit wel zou kunnen. Of ik wel elke dag iets publicatiewaardigs te melden had. Of ik zo’n commitment wel kon en wilde maken. Of ik hiermee de luisteraars die misschien al wel moesten wennen aan die 1 per vier dagen, niet zou afschrikken.

Lekkere invullerij voor een ander. Maar wat wilde ik nu eigenlijk zelf? Dat kwam vrij snel boven: ik wilde mezelf wel uitdagen om dit elke dag te doen. Om die flow erin te krijgen. Om te zien wat het doet als je dagelijks zoiets doet én om het gevoel als het na een maand dagelijks gelukt is.

Dus maakte ik een andere keuze: ik ging wél elke dag publiceren. En ik ging niet ergens naar ‘de regels’ zoeken om nog een escape te vinden voor het weekend.

Plus: door het hier te zeggen, heb ik nóg een extra stok achter de deur.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

In februari elke dag een nieuwe podcastaflevering

En dus komt er in februari elke dag een nieuwe aflevering van de Money Mind Podcast online. En je hoeft ze natuurlijk niet allemaal *nu* te beluisteren. Maar ze zijn er wél als je het leuk en interessant vindt.

Je vind ze hier op iTunes en hier op Spotify en kunt ze daarnaast ook vinden op alle grote podcastdistributiekanalen.

De meeste afleveringen duren korter dan een half uur, vaak rond het kwartier. Ideaal voor tijdens een wandelingetje of een passief-productief-chillmoment 😉

En om het je nog makkelijker te maken heb ik hier een overzichtje van de meest populaire afleveringen in de afgelopen 30 dagen:

Waar zou jij meer over willen weten?

Heel eerlijk: ik merk dat de inspiratie bij het opnemen al gaat stromen. Ik heb dus al een lijstje vol met onderwerpen voor de komende tijd. Maar ik vind het natuurlijk ook altijd fijn om te horen waar jij meer over zou willen weten. Welke onderwerpen spreken jou aan? Waar loop jij tegenaan?

Laat het me gerust even weten, wellicht kan ik er dan op die manier aandacht aan besteden.

Ik ben natuurlijk hartstikke benieuwd of jij de Money Mind Podcast al hebt beluisterd, wat je eraan hebt én… of jij toevallig ook een podcast hebt. Laat de link dan gerust achter in de comments!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment
  1. Ik heb geen podcast en beluister ook nauwelijks podcasts.
    Vind het bloggen op een regelmatige basis soms al een dingetje. Maar toch als ik dan weer wat deel maakt t me ook wel blij.
    Wellicht dat ik dus eens meer moet gaan beluisteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.