Overstappen naar een hybride warmtepomp?

hybride warmtepomp

Oké, vooropgesteld: dat vraagteken is niet van mij. Ik wil namelijk helemaal niet overstappen op een hybride warmtepomp. Niet omdat ik het milieu niet belangrijk vind, maar simpelweg omdat ik eigenlijk liever niet nóg meer ga investeren in een plek waarvan ik weet dat ik er waarschijnlijk niet de gehele ‘levensduur’ van de investering zal wonen. En toch gaat het iets zijn om zo langzaam maar zeker eens wat gedachten over te laten gaan. Als het aan de overheid ligt, is het namelijk straks (vanaf 2026) niet meer toegestaan om je cv-ketel te vervangen. Of beter gezegd: vervangen mág, mits je er dan een (hybride) warmtepomp bij plaatst.

Voorbereiding

Dat leek me reden genoeg om me eens in het onderwerp in te lezen en te zien hoe dat nu echt werkt. En natuurlijk ook, wat het kost. Ik vond het in ieder geval geruststellend om me te realiseren dat het voorlopig nog geen 2026 is én dat er dus nog wat kan veranderen op dit gebied.

Mijn voorlopige conclusies kun je in ieder geval hier lezen, zodat jij ook voorbereid bent >>

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je ergens mee helpen?