Minimum-maand-flater

Het leek me wel een goed idee, een minimum-maand. Ik had in januari veel kosten gehad en kon wel weer wat spek op de botten gebruiken. Met de boodschappen is het wel gelukt, daar heb ik zeker niet meer voor uitgegeven dan die €35 per week, hoewel ik ook niet echt precies zou kunnen zeggen hoeveel.

Voor de rest was het alles behalve een minimum-maand. Ik ging twee keer naar het buitenland, één keer een ‘gewoon’ reisje en één keer op wintersport. Voor het ‘gewone’ reisje moest naast brandstof ook betaald worden voor eten en twee overnachtingen. Voor de wintersport rekende ik skiles, een skipas, schoenen en een aantal keer het eten af. Al met al helemaal het geld waard, ik ben blij dat ik ben gegaan, maar niet echt realistisch te vergelijken met een échte minimum-maand. Het idee blijf ik erg leuk vinden, zeker als het gaat om boodschappen, maar tegelijkertijd merk ik ook wel dat ik geen kansen op mooie ervaringen wil laten lopen als het niet écht noodzakelijk is. Daarmee wil ik niet zeggen dat alle mooie ervaringen geld kosten, maar soms is dat gewoon wel zo.

In maart wil ik de boel weer lekker op de rit krijgen, zodat ik zonder problemen de kosten op mijn creditcard (vanwege de punten!) kan betalen en aan het einde van de maand genoeg geld overhoud om akkoord te geven op het bodemisolatieproject. Tot 1 april zit daar namelijk nog €100 extra korting op vanwege een actie. De subsidie is in ieder geval vast veilig gesteld, maar ik zal wel rekening moeten houden met wat extra kosten in de vorm van waarschijnlijk aan te leggen luiken naar de kruipruimte. Daarvoor moet er weer een oude vloer uit, enzovoorts. Dat soort projecten kosten uiteindelijk toch meestal meer dan verwacht en ik zal de rekening wel eerst voor moeten schieten, dus moet toch minimaal zo’n €1000 achter de hand hebben. Liever nog €1500.

Daar gaan we dus deze maand heel hard aan werken. Nu scheelt het dat ik qua dierenspullen nu voldoende voorraad heb. Mijn eigen boodschappen kunnen wel een impuls gebruiken, maar volgens mij kan ik met een beetje creativiteit toch nog heel ver komen. Qua kleding zou het alleen nog luxe zijn, met uitzondering van eventuele hardloopschoenen, waarover ik nog een beetje twijfel. Als het gaat om de kosten, kan ik beter even wachten. Maar ik zit natuurlijk ook weer niet te wachten op blessures.

Wat is er verder dan nog? Gelukkig even geen verjaardagen meer, geen geplande uitjes of andere dingen. Vandaag of morgen maak ik even mijn budget voor maart rond en dan ga ik dat als richtlijn gebruiken voor de hele maand. Die periode zou toch te overzien moeten zijn!

Deden jullie mee aan de minimum-maand? En hoe ging dat? Wat vond je het lastigst?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. maar dan moet je wel heel goed weten dat deze goed zijn voor jou looppatroon. Anders heb je er alleen maar blessures door.
   Geen aanrader voor beginnende lopers

 1. nee deed er niet aan mee. we proberen rond een vast bedrag per maand uit te geven aan boodschappen, tanken, overigen etc. dit is voor ons voldoende besparen (en natuurlijk geen onnodige abonnementen etc, op vaste lasten al geprobeerd te besparen enz)

 2. Doe niet aan minimum-maanden… Voor het hardlopen zou ik me qua schoenen heel goed laten adviseren en zeker niet zomaar een paar schoenen kopen omdat ze in de aanbieding zijn. Voor je het weet heb je allerlei blessures die met goede schoenen voorkomen hadden kunnen worden. Niet uit eigen ervaring maar die van mijn broer… heeft al een aantal keren de marathon in Amsterdam en die in Rotterdam gelopen, dus is wel ervaren….
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Ik ben daar ook wel een beetje voorzichtig mee ja, ik liep tot nu toe weinig hard om echt ervaring met verschillende schoenen te hebben, maar weet wel dat ik wat naar binnen loop, dus dat m'n voeten niet compleet recht staan ofzo. Ik denk dat ik in Zwolle eens bij Runnersworld ga kijken, gewoon eens een keer advies vragen en dan van daar verder kijken.

 3. Je hoeft echt niet meteen de allerduurste schoenen te nemen. Je moet eerst uitvinden of je het echt leuk vind en het langer gaat doen. Veel belanrijker is het om goed op te bouwen. Conditie is niet eens het grootste probleem. Pezen en spieren laten wennen gaat langzamer. Pas als je veel kilometers gaat maken zou je echt goede schoenen kunnen kopen. Hoewel: ook lopers met hele dure schoenen hebben blessures. Neem in eerste instantie een neutrale schoen die lekker zit. Ik moet wel bekennen dat ik liever merk koop in de aanbieding. Toch de marketing he. In ieder geval veel plezier bij het lopen. Groetjes, Em

  1. Dank je! Ik heb sowieso mijn gewone sportschoenen, die ik eerst gebruik. We lopen nu nog heel veel en bouwen het hardlopen op, dus ik verwacht eigenlijk – tenzij ik problemen krijg – dat ik sowieso deze maand eerst nog wel met deze schoenen kan doen en zeker eens kan kijken of ik het meer wil gaan doen. Het komt dan denk ik vanzelf wel, de behoefte aan 'goede' schoenen, of helemaal niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.