Even zonder spaardoelen

Voor januari en februari had ik een aantal mooie spaardoelen, in lijn met de spaardoelen voor 2015. Tot ongeveer driekwart van februari ging dat prima, maar daarna liep het helemaal in de soep. De combinatie van op je geld moeten wachten en ineens een hoop rekeningen krijgen, plus ook eigenlijk gewoon een beetje te veel uitgeven, is geen goede. Voor maart heb ik daarom even geen spaardoelen. Niet omdat ik het niet nuttig vind om doelen te hebben, maar omdat het voor mijn gevoel wel even lekker is om me gewoon een maand te richten op alles weer in balans brengen. Dat betekent: rekeningen wegwerken, geld binnen harken en vooral binnen houden.

Dat wordt dus even klanten achter de broek zitten, extra veel werk verzetten, Marktplaats-verkopen aanzwengelen en vooral proberen goed overzicht te houden. Daar begint het immers mee. Als ik goed in beeld heb wat er allemaal nog betaald moet worden, vind ik het altijd veel makkelijker om zuinig aan te doen. En meestal levert dat aan het einde van de rit ook nog een mooie plus op onderaan de streep 🙂

Hebben jullie spaardoelen voor maart? Wat zijn ze? Of waarom niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Mijn spaardoel voor maart is: mp-en om mijn vakantiepotje wat te spekken, 2 doelen dus, ontrommelen en er wat mee proberen te verdienen.
    Succes, lijkt me lastig… mensen achter hun broek te moeten zitten om dat te krijgen waar je voor gewerkt hebt 🙁

  2. Ik moet nog €170 bijverdienen voor mijn spaardoel (ik heb nog gewoon kleine bedragen 🙂 dat gaat misschien niet lukken door een grote bestelling voor de voorraad, maar ik ga het wel proberen. Als het niet lukt, is het ook niet erg. In april gewoon weer verder.

  3. Ik heb 2 spaardoelen het eerste doel spaarzegels /boekje voor vakantie
    En tweede spaardoel aflossen en dat lukt tot nu toe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.