Review: Scholl Velvet Smooth Elektronische Voetvijl

Review: Scholl Velvet Smooth Elektronische Voetvijl

Ik heb mijn Scholl Velvet Smooth Elektronische voetvijl inmiddels bijna een maand in bezit, dus het leek me wel een mooi moment voor een review van deze voetvijl op batterijen. Even ter herinnering: ik kocht het apparaatje in de hoop geld te besparen op de pedicure, zonder binnen no-time met halve klompvoeten rond te lopen.

Scholl Velvet Smooth Elektronische voetvijl: waarom?

Omdat een familielid (met behoorlijke eeltvoeten) goede ervaringen met dit ding had, besloot ik de 30 euro (* als je even op de link in de eerste regel klikt, kun je de actuele prijs zijn; hij is regelmatig in de aanbieding! *) er toch maar in te investeren. Als het zou werken, zou ik dit er immers met twee keer al ruimschoots uit hebben. En anders zou het behoorlijk zonde zijn, maar was het een verlies waar ik wel overheen zou komen.

Uiterlijk

Om maar even te beginnen met de buitenkant: de Scholl Velvet Smooth elektronische voetvijl lijkt een redelijk robuust apparaat. Ik heb hem – per ongeluk, niet bij wijze van test – al laten vallen en dat leek verder geen gevolgen te hebben. De batterijen (gewone AA-batterijen) zaten er al in, waardoor het toestel klaar was voor gebruik. Ik koos zelf voor het roze exemplaar, maar zag wel dat die versie bij Bol.com bijvoorbeeld nu €40 kost, terwijl de blauwe ‘maar’ €30 is. Een vriendin adviseerde me de blauwe te kopen, omdat de roze haar ergens aan deed denken, maar ik kon niet over het feit heen stappen dat ik gewoon veel doller ben op roze dan op blauw. De roze ging dus mee naar huis.

Voorbereiding

Ik had al best wat gelezen over dit apparaat, dus besloot me goed voor te bereiden: eerst even in bad, zodat mijn voeten goed zacht waren. Buiten zitten leek me vanwege het weer niet echt aantrekkelijk, dus ik koos ervoor om met handdoeken een flink vlak af te dekken, om te voorkomen dat mijn hele huis vol lag met huidschilfers.

Gebruik

Het apparaat ligt vrij prettig in de hand. Je kunt het eigenlijk alle kanten opdraaien, waardoor het gemakkelijk is om het over je voet te bewegen. Het maakt wel geluid, maar ook weer niet onoverkomelijk veel. De handgreep voelt stevig genoeg aan om ook druk te kunnen zetten, hoewel dat voor de werking niet nodig zou zijn. Volgens reviews die ik las zou je dan ook zo een hap uit je voet kunnen hebben, maar die ervaring heb ik niet. Welke ervaring heb ik dan wel?

 • Het werkt: je ziet en voelt dat er eelt van je voeten wordt gehaald
 • Het maakt helemaal niet zoveel stof als ik vooraf dacht. Sterker nog; iets afdekken was bij mij helemaal niet nodig, terwijl ik toch echt geen tekort heb aan eelt
 • Het bijgeleverde schuurdingetje lijkt nog wat aan de milde kant; soms vond ik dat de vijl best lang ergens op moest houden. Het kan zijn dat ik niet de juiste verwachtingen heb, maar ik overweeg wel om – in de aanbieding – nog een keer de grovere vijl aan te schaffen.
 • Je voeten blijven beduidend langer zacht als je ze na het vijlen goed insmeert met een dikke crème en daar een paar dikke sokken over aantrekt
 • Het is misschien niet zo snel als ik verwacht had, maar wel een stuk makkelijker en prettiger dan een handmatige voetvijl of een puimsteenblokje

Conclusie

Over het geheel genomen ben ik positief. Het is een handzaam apparaat dat een stuk makkelijker werkt dan iets handmatigs. Zeker als je – zoals ik – niet echt het geduld hebt om urenlang te frutten. Wel zou ik het apparaat nog eens willen proberen met een grovere vijl én ga ik de volgende keer gewoon lekker op de bank, voor de tv zitten. Nu had ik uiteindelijk niet het geduld om langer dan 15 minuten te zitten en bereikte ik daardoor niet hetzelfde effect als bij de pedicure. Op zich logisch, want daar zit ik ook langer dan 15 minuten, maar toch.

Daarnaast denk ik dat het geen gek idee is om dit wat regelmatiger te doen dan eens in de zes weken. Als je bijvoorbeeld elke week of elke twee weken het apparaat even over je voeten haalt, dan houd je het waarschijnlijk wél netjes bij en kost het lang niet zoveel tijd. Kortom: ik ben wel enthousiast over deze eeltvijl en heb voorlopig nog geen nieuwe afspraken gepland met mijn pedicure. Lijkt dit apparaat jou ook wel wat? Dan kun je via de knop hieronder de specificaties bij Bol.com bekijken. De link leidt naar de limited edition, die is momenteel het goedkoopst.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Ik heb het apparaatje nu iets meer of ene jaar en ben er zeer tevreden over. Ik had vrij veel eelt op hielen en voetzolen en die is, na regelmatig gebruik van het toestelletje, helemaal verdwenen.
  In je beoordeling vermeld je dat je eerst even in bad geweest bent om je huid zachter te maken maar het toestel werkt veel beter als je het op een 'niet geweekte huid' gebruikt. In de tekst op de verpakking staat trouwens ook dat je het toestel moet gebruiken op een 'harde' huid. Een 'geweekte' huid is volgens mij geen harde huid want door het weken wordt de huid net zachter….
  Ik vind het toestel zeker een aanrader want het is handig in gebruik, verwijdert effectief eelt op de voeten en bovendien verbruikt het niet echt veel want de originele batterijen zitten er bij mij, na een jaar gebruik van het toestel, nog steeds in.
  Je kan ook bijkomende rolletjes kopen met een fijnere of grovere korrel.
  liesbet

  1. Ik heb hem inmiddels ook op 'harde' huid geprobeerd; daar kwam wel wat meer stof bij vrij! De grovere korrel overweeg ik inderdaad nog te kopen. Overigens waren mijn voeten qua weken ook niet helemaal zacht meer, maar ik kan me wel voorstellen dat het nog invloed gehad heeft, omdat het bad niet zo heel lang ervoor was.

 2. Ik heb hem nu ongeveer een jaar in huis (vorig voorjaar gekocht) omdat ik meer eelt als voet heb (hahaha) en ben super tevreden.
  Zoals hierboven ook al gezegd wordt kun je hem beter op harde, droge voeten gebruiken. Dan werkt hij veel beter en vliegt het stof je wél om de oren. (Ik vind dat zelf wel fijn eigenlijk, is toch een bewijs dat je echt een hoop eelt aan het wegschuren bent)

 3. Ik heb dit apparaat nu anderhalf jaar maar helaas vindt ik het een miskoop.Het apparaat krijgt niet voldoende eelt van m'n voeten en na 3x gebruiken moesten er al nieuwe batterijen in.Kwam hem net tegen in de kast en weer geprobeerd met nieuwe batterijen maar doet helaas weer weinig en verwijdert geen eelt.Zonde van het geld!

 4. heb er inmiddels al twee gekocht .en bijde lopen die vast .dus bij aanraking van de huid doet hij niets meer.weet iemand hoe dat kan ?

 5. Ik vond het het een goed ding, maar helaas. Na nieuwe batterijen erin te hebben gedaan , doet hij het niet meer.. zijn er meer mensen met deze ervaring?
  Hoe lang gaat hij mee? De fabrikant heeft geen mail-adres….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.