En anders verkoop ik toch een nier?

Anders verkoop ik toch gewoon een nier?Via mijn blog krijg ik regelmatig allerhande tips binnen over hoe ik toch wel even wat sneller aan geld kan komen. Meestal van mensen of bedrijven met exotische namen, zoals Aahil en Alvery, die mij dolgraag helpen met een ‘Xmas lening’ of een ‘consolidatie lening’. Daarvoor hoef ik alleen maar wat informatie te verstrekken, bijvoorbeeld over mijn inkomen. En een beetje goed opletten, want in zo’n mail komen wel drie verschillende namen en zes verschillende e-mailadressen voor.

Nu heb ik mijn slappe was inmiddels redelijk onder controle, dus bedank ik – stilzwijgend – vriendelijk voor de eer en blijkbaar werd dat uitgelegd als uitnodiging om eens wat nieuwe voorstellen te doen. Of ik misschien wel mijn nier wilde verkopen. Waarschijnlijk heb ik er zelf om gevraagd, aangezien ik ook schreef over de nieren van mijn kat… Die overigens óók niet te koop zijn!

En mocht ik nu geen belangstelling hebben voor de verkoop van mijn nieren, mag ik ze via deze aardige meneren ook gewoon kopen.

Nu maak ik er een beetje een grapje van, maar ik dacht wel even: ‘whut???’ toen ik dit mailtje las. Want wat als je nu wél dusdanig in de financiële problemen zit dat je dit overweegt, hoe werkt dat dan? Zijn dit gewoon mensen die op deze manier je informatie willen hebben en je op een andere manier scammen, of zouden ze echt uit zijn op je nieren? Legaal of veilig lijkt het me in geen geval, maar ik ben dan wel benieuwd naar het hoe en wat van zoiets.

Daarnaast vraag ik me ook wel af waarom of wanneer je een nier zou willen verkopen. Ik kan me voorstellen dat ik het zou doen op het moment dat het leven van een geliefde er vanaf hing, op wat voor manier dan ook. Je schijnt immers ook gewoon met één nier te kunnen leven. Maar alleen voor het geld? Het lijkt me dat je jezelf dan alleen maar meer kosten op de hals kunt halen qua gezondheid. Nog even los van alle risico’s. Als ik dan bekijk dat ik in het relatief veilige Nederland woon, vermoed (hoop) ik dat dit neerkomt op ‘van mijn levensdagen niet’.

Heb jij wel eens zo’n ‘aanbod’ gehad? En in welke gevallen zou je het overwegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. Handel in organen is verboden in Nederland. Wat mij betreft maakt dat de vraag of er iets moet worden overwogen overbodig.

    Groetjes Lily

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.