Mystery Shopping – deel 2

Aan het begin van deze maand gaf ik me op voor een aantal mystery shop klussen. Mijn eerdere ervaringen daarmee waren niet onverdeeld positief, maar als je geld wilt verdienen (of moet), dan moet je niet al te kritisch zijn over ‘leuk’ en ‘minder leuk’. Hoe gaat het tot nu toe?

Ik kon die eerste dag al aan mijn eerste klus en dat viel eigenlijk best mee. Met mijn doel in gedachten (plus het idee dat ik daar toch nooit meer kom) kon het me eigenlijk geen reet schelen dat ik daar de vragende klant uit moest gaan hangen. Iets minder is het als je wat moet kopen en dat 2 minuten later terug moet brengen, maar ook dat komt in het echt even goed wel eens voor. Volgens het systeem zou ik die eerste klus inmiddels zelfs al betaald hebben gekregen, maar daarvoor moet ik eerst nog even inloggen op de bank.

Voor vandaag heb ik ook een mystery-shop-dagje gepland: 4 opdrachten staan er op het programma. Die betalen minder goed dan die eerste (spoed)klus, maar al met al levert het toch weer ongeveer €50 op. Da’s toch weer 50 dakpannen, zo komen we er wel!

Het is overigens wel even wennen dat je weer in winkels komt. Ik kwam er nooit zo vaak en dan voel je ook niet de behoefte om dingen te kopen, maar als je echt vijf of tien minuten ergens rond moet gaan wandelen, dan wordt dat toch een veel grotere uitdaging. Maar goed, ook dat lukt tot nu toe nog. En dat is maar goed ook, want met de relatief kleine beloningen is er niet echt ruimte voor een enorme shopping spree, nog even los van het doel.

In ieder geval blijf ik me voorlopig nog even opgeven, zeker als je tripjes kunt combineren, is het toch een manier om wat bij te verdienen, leuk of minder leuk.

Moet jouw werk altijd per se leuk zijn, of doe je ook wel eens gewoon iets omdat je het geld goed kunt gebruiken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Natuurlijk werk ik in de eerste plaats om geld te verdienen. Het is geen roeping, dat geef ik yoe. Maar omdat het om een gewone reguliere vast baan in de zorg gaat, moet het toch vooral ook leuk zijn. Al heb ik ook mijn mindere dagen en taken hoor…
  Ik wens je veel succes vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Het lijkt me geen makkelijk werk maar houdt maar in je achterhoofd dat je uiteindelijk de winkel er ook een goede dienst mee bewijst. Het is ook een goede test voor verkoopsters om met minder makkelijke klanten om te gaan, krijgen ze uiteindelijk beter personeel van. Ook al zien ze dat op dat moment vast niet 😉
  Succes!

 3. Ik heb het ook gedaan. En ben er mee gestopt. Het stond me op een gegeven moment zo tegen om weer een lulverhaal op te hangen! Vooral toen het ging om gefingeerde namen achter te laten, fictieve emailadressen aanmaken, en dan ellenlange rapportages maken. De (bruto!) opbrengsten wogen niet op tegen mijn rotgevoel. Stond daar zo!n dame zeker een half uur haar best te doen mij een reis te verkopen, voerde namen in, en ik maar denken hoe ik nog meer namen kon verzinnen… Nee, veel plezier heb ik er niet van gehad. En ja.. Mijn werk moet wel leuk zijn..

  1. Dat zou ik ook niet kunnen, een vraag stellen over een product vind ik niet zo erg, maar echt op zo'n manier moeten liegen ligt me niet zo. Ik heb nooit eerder reisbureaus gedaan, dus wist niet dat dat op die manier ook voorkwam!

 4. Op zich denk ik dat er beroerdere klussen zijn. Maar als je aan het consuminderen bent is het wel grappig dat je dan voor je werk gaat shoppen!
  En inderdaad in dakpannen, bakstenen enz. denken helpt vast! Succes!

 5. Ik vind mijn werk behoorlijk vervelend, klote en stom! Er ligt een plan om ooit eens te gaan doen wat ik leuk vind, eerst nog even het geld voor de studie bij elkaar vegen (en daar het ik dan die stomme baan weer bij nodig ;). Succes met het shoppen.

 6. Voor 40 euro heb ik toch weer even kunnen dromen over een weekje Kreta en een weekje Mallorca. Dat vind ik nu net de leukste opdrachten. Dingen kopen en terugbrengen doe ik nooit, die opdrachten accepteer ik gewoon niet. Bovendien leveren die zo weinig op dat ik meer tijd en geld in de opdracht steek dan dat ik overhoudt. Maar even koffiedrinken op het reisbureau vind ik erg leuk!

  1. Ja, ik zeg eerlijk: het zijn ook niet mijn favorieten, ook niet qua beloning. Maar ik bekijk het maar zo: als ik thuis zit, verdien ik niets en zo is het tenminste nog een beetje. En die schaamte/dat ongemak, daar moet ik me dan maar even overheen zetten.

 7. Wat leuk zeg dat je dit doet. En volgens mij raak je extra gemotiveerd als je de opbrengst omrekent in dakpannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.