Geld verdienen met spaarprogramma’s

Geld verdienen met online spaarprogramma's

Online geld verdienen, zonder een compleet bedrijf te hebben, kan dat nu? En hoe zit het nu eigenlijk écht met al die spaarprogramma’s, kun je daar wel geld mee verdienen? Er moet toch wel een addertje onder het gras zitten? Ik kan me heel goed voorstellen dat je dat denkt: voor niets gaat de zon op, toch? In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten vóór je ermee begint. Want met ruim 14 jaar ervaring, duizenden uitgekeerde euro’s én een stapel missers op de teller, weet ik inmiddels waarover ik praat.

Hoe werkt dat, geld verdienen met spaarprogramma’s?

Het lijkt me handig om eerst even het businessmodel achter geld verdienen met spaarprogramma’s uit te leggen.

‘Vroeger’ adverteerden de meeste bedrijven in de krant of in tijdschriften. Dat koste enorm veel geld en leverde niet altijd de gewenste exposure op. Met de komst van nieuwe media, zoals internet, kiezen veel bedrijven ervoor om dat anders aan te pakken. Zij willen hun geld niet meer steken in lukraak advertenties plaatsen op willekeurige plekken. Ze willen weten dat hun geld wat oplevert.

En daarvoor hebben ze iets leuks gedacht: affiliate marketing. Iedereen kan dan hun product of bedrijf promoten en als er dan een verkoop plaatsvindt, krijgt degene die voor de doorverwijzing gezorgd heeft een kleine commissie.

Dit is het idee waar spaarprogramma’s op gebaseerd zijn. In de regel krijg je dan mailtjes, waarop je klikt. Voor elke klik krijg je een punt en die punten kun je op een gegeven moment laten uitkeren. De vergoeding voor het klikken op de mail is vaak vrij laag; daar verdient het klikprogramma namelijk niets aan. Dat verdient pas op het moment dat jij iets aanschaft via zo’n link. Dat laatste levert jou ook weer meer op; dan krijg je namelijk veel extra punten.

Praktijkvoorbeeld

Even een voorbeeld uit de praktijk. Ik ben lid van Euroclix. Al sinds 2004 is dit zo’n beetje mijn favoriete programma, met name omdat ik hier door de jaren heen al duizenden euro’s van heb ontvangen 😉

Onlangs ontving ik een mailtje over Body & Fit. Als ik daar als Euroclix-lid een bestelling zou plaatsen, krijg ik hiervoor 1 procent. Niet heel veel, maar mooi meegenomen als ik tóch van plan was om daar wat te bestellen. Als ik echter even kijk bij het affiliateprogramma van Body & Fit, dan zie ik dat de affiliatecommissie kan oplopen tot 7%.

Als ik via Euroclix een bestelling bij Body & Fit plaats, krijg ik in punten 1 euro terug. Als je rekening houdt met de omwisselkoers bij Euroclix kan dat nog oplopen tot 1,70 euro. Valt die bestelling in het hoogste tarief, dan ontvangt Euroclix voor mijn bestelling 7 euro. Dan houden ze dus 6 euro over.

Geen pure winst

Nu is het heel makkelijk om te denken dat spaarprogramma’s profiteren van hun leden. Want: zij houden er 4 tot 7 keer meer aan over dan die leden. Als ondernemer wil ik daar nog wel even een kanttekening bij plaatsen.

Van de 6 euro die Euroclix bij dit voorbeeld overhoudt, moet ook veel betaald worden, denk aan:

• bedrijfskosten (die e-mails maken en versturen zichzelf niet)

• kosten voor klikkers die nooit kopen

• het hele administratieve geneuzel, inclusief partners die NIET betalen (want ja, die heb je er ook bij)

Bovendien is het ook niet zo dat je je als consument zomaar bij elk affiliateprogramma kunt aanmelden. Meestal heb je dan toch wel ten minste een website nodig, soms ook met een X aantal bezoekers. Dankzij het verdienmodel van spaarprogramma’s krijg jij dus korting die je anders vaak niet gekregen had.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Met welke spaarprogramma’s kun je geld verdienen?

All men are created equal, maar dat geldt zeker niet voor spaarprogramma’s. In de afgelopen jaren ben ik letterlijk van tientallen spaarprogramma’s lid geweest. Er is een periode geweest dat een minder betrouwbaar sujet uit Groningen veel programma’s startte, maar zijn leden nooit uitbetaalde. Die spaarprogramma’s bestaan allemaal inmiddels niet meer. Wel komen er volgens mij nog regelmatig wat bij.

Er zijn eigenlijk twee spaarprogramma’s die voor mij de tand des tijds het beste hebben doorstaan, dat zijn:

 • Euroclix
 • Qassa (voorheen MoneyMiljonair)

Euroclix is betrouwbaar en aantrekkelijk vanwege de hoge wisselkoers. Bovendien keert dit bonussen uit over verdiensten van mensen die via jouw link zijn aangemeld. Zonder dat het hen iets kost, uiteraard. Dit is het programma waar ik me het meest op richt.

Qassa heeft soms hogere cashbackbonussen, maar is verder een stuk minder interessant. Dit programma wordt namelijk steeds verder uitgekleed. In de MoneyMiljonair-tijd kreeg je hier nog een mooi bedrag voor elke klik, maar ook voor aangemelde leden. Inmiddels krijg je vaak minder dan een cent voor een klik en is het ledenprogramma helemaal weggevallen. Hiervan krijg ik steeds meer de indruk dat het een kwestie van halen wordt, niet van halen en brengen.

De addertjes onder het gras

Dan rest nog de vraag: wat zijn de addertjes onder het gras? Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, hoeft een programma als dit niet gebaseerd te zijn op oplichterij. Het is géén piramidespel. Je krijgt alleen een deel van het geld dat het bedrijf aan jou verdient. Zo gaat het wel vaker. De aanbiedingen in de supermarkt komen óók niet uit de portemonnee van die supermarkt; er wordt iets weggegeven, omdat het idee bestaat dat er méér verdiend kan worden.

Dingen waar je wél rekening mee moet houden:

 • Als je het alleen van klikken moet hebben en nooit iets koopt of iemand aanmeldt, dan gaat het niet hard. Het kan een leuk extraatje zijn, maar passieve deelname gaat je geen duizenden euro’s opleveren
 • De voorwaarden van spaarprogramma’s kunnen wijzigen; hierdoor is Qassa bijvoorbeeld door de jaren heen steeds minder aantrekkelijk geworden. Euroclix heeft dit juist slim opgevangen door ook weer nieuwe verdienmogelijkheden toe te voegen
 • Het kan soms even duren voor je punten zijn bijgeschreven en het is raadzaam om dit goed zelf in de gaten te houden. Je wilt niets mislopen!
 • Ook voor jou zijn dit natuurlijk extra inkomsten, waarvan het kan zijn dat je er belasting over moet betalen, afhankelijk van je verdere inkomen
 • Je krijgt hierdoor regelmatig reclame in je mailbox, waardoor je mogelijk in de verleiding komt om meer te kopen dan je eigen wilt of nodig hebt
 • Als je extra punten verdient via enquêtes, dan levert dit vaak een mooi bedragje op, maar geef je ook informatie over jezelf weg. Wees je hier bewust van.
 • Je moet het zien als extra, niet omrekenen naar uurtarief. Het is geld dat je anders niet gehad had.

Verdien jij al online geld met spaarprogramma’s? En heb je nog vragen die niet in dit artikel behandeld zijn?

Misschien vind je dit ook interessant: Geld verdienen met enquêtes invullen – de allerbeste sites

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Omdat ik veel positieve berichten las over EuroClix op verschillende blogs ben ik er begin deze maand ook mee begonnen. Een halve maand later heb ik nu zo'n 7,50 verdiend, nog geen wereldbedragen dus ;-). Ik heb inderdaad hetzelfde idee als jij opgevat: ik winkel best veel online dus als ik toch wat wil kopen dan doe ik dat vanaf nu via EuroClix. Ben ik alweer één keer vergeten maar ga vanaf nu m'n leven beteren ;-). Verder probeer ik zoveel mogelijk mee te doen aan onderzoeken maar helaas zijn er niet altijd onderzoeken beschikbaar… Jij hebt er echt al veel geld mee verdient, zeg! Heb je nog meer tips ;-).

  1. Op zich voor een halve maand vind ik dat niet gek! Het loopt wel steeds harder op op het moment dat je dus meedoet met andere dingen en als mensen zich via jou aanmelden, want tegenwoordig krijg je ook een percentage over die verdiensten. Zo wordt mijn saldo elke maand weer met ongeveer 1800 clix verhoogd en dan gaat het lekker. Dat is natuurlijk ook niet altijd zo geweest, is ook een kwestie van opbouwen, maar als het eenmaal gaat en het lukt om dat een beetje door te laten lopen, dan heb je het op een gegeven moment wel over 'echte' bedragen. De belangrijkste tip is eigenlijk; echt voor alles kijken of het niet via Euroclix kan. En misschien ook b.v. familieleden tippen, dat zij het via jou bestellen. Maar dat vind ik zelf wel een beetje een lastige, dus dat doe ik ook (nog) niet.

 2. Ik heb wel wat zorgen over de privacybescherming als je aan enquêtes deelneemt. Ik heb veel enquêtes ingevuld en je hoort nu zoveel over koppelen van gegevens en lekken van/afluisteren/ tappen van persoonsgegevens dat ik daar nu toch wat voorzichtiger mee geworden ben, in elk geval eerst wil uitzoeken hoe dat allemaal zit. Natuurlijk krijg je van de klikbedrijven zelf allemaal geruststellende meldingen over dittem en dattem, maar ik ben jurist en die zijn doorgaans niet zo goedgelovig:-) Hebben jullie hier ideeën over? Zijn je gegevens echt wel zo goed beschermd en worden ze echt niet doorgegeven aan andere partijen?

  1. Ik let heel erg op wat ik invul. Ik vind het geen probleem als iemand weet dat ik 1x in de week boodschappen doe, maar ik ga geen mobiele nummers opgeven oid. Verder doe ik die enquêtes ook alleen als ik echt extra geld kan gebruiken. Ik heb ze jaren niet gedaan, omdat het qua verdiensten totaal niet in verhouding stond, maar tegenwoordig pak ik ze toch maar weer even mee.

 3. Ik doe aan euroclix en moneymiljonair. Euroclix vind ik inderdaad ook het belangrijkste. Ik laat mijn clix wel eens per jaar uitbetalen omdat ik anders toch een beetje bang ben dat ze wellicht failliet gaan…. Ik heb al mooie bedragen kunnen laten uitbetalen, inmiddels zit ik op zo'n €100 per jaar, toch mooi meegenomen!

  Verder heb ik niet echt tips…. Inderdaad altijd even kijken of je iets via euroclix kunt aanschaffen en regelmatig op de site zelf kijken of er onderzoeken beschikbaar zijn.

  1. Ik ben begin November lid geworden van Euroclix en nu hebben we onze autoverzekering via Independer en Euroclix veranderd, en onze dochter is via mij ook lid geworden. Kan ik nu pas na 30 dagen deze xlix claimen? Dat is me nog niet helemaal duidelijk. Kun jij mij hier wat meer over vertellen?

 4. Ik ben al jaren lid van deze click-sites en ik heb er ook al heel wat mee verdiend.
  Alleen bij Surfrace gaat het de laatste tijd een stuk minder. Ik krijg geen mailtjes meer om op te klikken. Krijg jij die wel?
  Zo ja, dan zal ik hen maar eens een mailtje sturen en om uitleg vragen. Want het schiet niet op om alleen met quizvragen het minimale uitbetaalbedrag te halen.
  groetjes, Mia

 5. Ik doe ook mee aan een paar spaarprogramma's. Loopt Surfrace nou een beetje bij jou? Ben namelijk via jou lid geworden, maar bij mij loopt het niet zo hard 😉
  Euroclix is voor mij ook de belangrijkste, al worden er niet zo veel mensen via mij lid, het zijn er toch een paar, en dat is dan weer lekker. 🙂 Eerder ging het harder, omdat ik vaak boeken nodig had voor mijn studie, en als ik die bij bol bestelde ging het altijd via euroclix. Nu zitten er helaas even niet zo veel boeken in…

  1. Surfrace gaat bij mij vanwege het verhoogde limiet tegenwoordig ook iets minder hard. Het was echt even geleden dat ik een uitbetaling had, tot van de week dus. Ik richt mijn pijlen vooral op Euroclix en MM, Euroclix vanwege de hogere koers en MM zodat ik ook regelmatig een kleinere uitbetaling heb, dat houdt de moed erin.

 6. Wij hebben ook gekeken naar de verzekering van de Hema maar voor ons is hij duurder dan onze huidige verzekering, de basis (hebben wij alleen) is dan wel goedkoper 89,- maar met de tandarts verzekering is hij veeeel duurder.
  En let op de 10% korting kaart zou (volgens zeggen) maar 12x te gebruiken zijn?
  Laat je eerst goed voorlichten zou ik zeggen 😉

 7. Maar hoeveel mails krijg je dan gemiddeld per dag? En hoeveel tijd ben jij er aan kwijt om die clix te verkrijgen? Ben je elke dag aan het klikken of 1x per week? Ik vind het op zich wel interessant, maar het idee dat je dan bv elke dag nog een uur langer achter de laptop (moet) zitten staat me een beetje tegen 🙂
  groetjes, zonnig&zuinig

  1. Je krijgt ongeveer 2 mailtjes per dag, soms iets meer, soms minder. Dat klikken kost bijna geen tijd, maar levert ook niet zo heel veel op. Wat vooral opschiet is bij wat je toch al zou kopen, even naar de Euroclix-site gaan, binnen 3 seconden opzoeken of zij daar een actie voor hebben en het dan kopen/afsluiten/bestellen. Andere mensen aanmelden schiet ook lekker op. Ik ben met Euroclix eigenlijk niet echt een noemenswaardige tijd kwijt om het geld te verdienen. Het is echt elke keer secondenwerk. Alleen de enquêtes duren langer, maar dat ligt ook weer aan hoe snel je zelf bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.