Vakantie geboekt en vakantiebudget

Vakantie geboekt en budget

Van de week schreef ik al over onze vakantieplannen. Nou ja, het gebrek eraan. Dat leverde ontzettend veel leuke suggesties op, die ik aan vriend heb voorgelegd. Want: eigenlijk is het dit jaar zijn beurt om te kiezen. Ik koos vorig jaar – hoe kan het ook anders – Amerika als bestemming. Voor dit jaar hadden we de verwachting dat dat behoorlijk boven het vakantiebudget zou vallen dat we in gedachten hadden. Bovendien vond vriend Amerika ook prachtig, maar die onweerstaanbare aantrekkingskracht die het land op mij heeft, heeft het op hem (nog) niet. Niet helemaal althans.

Voordelige tickets

Terwijl vriend alle opties overwoog, bleef ik ondertussen ook nog een beetje kijken naar vliegtickets. En warempel; die prijzen fluctueren inderdaad ontzettend. Op een héle vroege ochtend vond ik toch nog twee tickets naar Amerika, voor minder dan ik er ooit voor had betaald. Een rechtstreekse vlucht, precies naar het deel waar ik altijd nog een keer naar toe wilde. Toen vriend wakker was, waren ze weer weg. En terwijl ik de andere opties aan het bekijken was, waren ze ineens weer terug! Fijn, want daar gaat een groot deel van het vakantiebudget heen.

En blijkbaar had mijn enthousiasme over dat deel ook z’n uitwerking niet gemist, want vriend besloot ter plekke dat het toch Amerika ging worden. Yes! En niet het minste deel; we zullen voornamelijk door New England reizen, wat toch wel een beetje het culturele hart van de Verenigde Staten is. Lopen langs the Freedom Trail, kijken waar de Pilgrim Fathers aan land zijn gekomen, enzovoorts.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Nu de rest nog…

De tickets hebben we nu dus voordelig kunnen scoren. Ook hebben we voor de eerste nachten een behoorlijk mooie hoteldeal kunnen vinden. Vanaf de derde dag hebben we een auto. Dat was ook nog wat; ook die prijzen schelen dus enorm! In de eerste instantie leek het erop dat hiervoor een vanaf-prijs gold van zo’n €800.

Au!! Door een beetje te spelen met verschillende websites en afhaallocaties, lukte het reserveren ook voor net wat meer dan de helft. Dat scheelt toch weer! Met de bus of trein had ook gekund, maar die prijzen vielen nog best wat tegen voor de steden die wij willen bezoeken. Als je dat dan x 2 (personen) doet en je wilt qua hotel dan ook een beetje gunstig uitkomen, zit je al héél snel op het bedrag dat wij nu voor de auto hebben betaald.

Vakantiebudget

Hoewel we nog niet echt een vakantiebudget hebben vastgesteld, willen we het dit jaar wel wat voordeliger houden dan vorig jaar. We hebben beiden dit jaar al behoorlijk wat kosten gehad en daarnaast weten we dat er ook genoeg (bijna) gratis dingen te doen zijn, als je maar een beetje oplet.

Bovendien hebben we onze America The Beautiful-pas nog van vorig jaar en daarmee kunnen we een enorme reeks aan nationale en staatsparken ‘gratis’ bezoeken. Die kon je voor $80 aanschaffen en dat geld hadden we er vorig jaar al uit. Omdat hij een jaar geldig is en we nu eerder gaan, kunnen we de pas nog een keer gebruiken. Dat is een pas waarmee je eigenlijk vooraf toegang koopt tot de national parks. Absoluut de moeite waard, want veel parken kosten voor één auto al 20 dollar. Die pas heb je er dus zó uit.

Nog even wat extra geld sparen

Ik heb in ieder geval even mijn vakantierekening erbij gepakt en daar staat net genoeg op voor het ticket en de auto. Dat wordt de komende maand dus nog even extra bij sparen voor het benodigde vakantiebudget! Ik heb bedacht dat in ieder geval alle opbrengsten van de Marktplaats-verkopen (die ik nu heel snel bij elkaar ga zoeken) deze goede bestemming krijgen.

En van de week ga ik even kijken wat een mooi streefbedrag zal zijn als vakantiebudget. Het liefst houd ik dat op iets van de helft van vorig jaar, maar het is even de vraag hoe realistisch dat is.

Hoe stel jij een vakantiebudget vast? En spaar je dat gedurende het jaar al bij elkaar, of is het af en toe ook een kwestie van extra gas bijzetten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

21 Comments
 1. Het wordt vast een geweldige vakantie, maar twee keer binnen een jaar voor de lol vier transatlantische vluchten? Als je toch gaat besparen, bespaar dan ook eens op CO2. Evengoed wens ik jullie een fijne vakantie. Al dan niet met bijgekochte CO2-compensatie van bijvoorbeeld Greenseat. Als dat in je budget past.

  1. Daar ga ik even naar kijken, bedankt voor de tip! We gaan dit jaar wat vroeger op vakantie en vorig jaar gingen we later, dus vandaar dat beide vakanties net binnen het jaar vallen. Het is niet zo dat we nog een keer extra gaan ofzo 😉

 2. Wat leuk dat het toch Amerika is geworden, ook ons favoriet vakantie land, wij gaan as maandag weer die kant op, naar een deel waar wij nog niet eerder echt zijn geweest, Oregon en Vancouver, Seatte, die kant, we beginnen in Denver en eindigen in San Fransisco.
  Wij zijn vorig jaar ook in Boston en New England geweest, prachtig.
  Ja en ons vakantie budget is vrij hoog, daar wij met de auto gaan en hotels doen, die we boeken meestal met priceline of hotwire.
  En voor 4 man kleren kopen, dat is zo’n beetje standaard als we daar zijn, dan kopen we onze kleding daar, dus dat komt extra erbij wat wij anders hier zouden uitgeven.
  Veel plezier met de voorpret, dat vinden wij ook zo leuk, bedenken wat we allemaal weer gaan doen en vooral eten;)

 3. We bekijken elk jaar wat we aan vakantiebudget willen uitgeven. Vaak hangt het ook samen met andere plannen. Bijvoorbeeld extra aflossingen die we willen doen of verbouwingen.

  Dit jaar doen we een goedkope thuisvakantie, een weekje weg met familie (lowbudget want ouders betalen grootste deel) en een weekend weg wegens huwelijksjubileum. Al met al toch een hoger budget dan afgelopen jaren.

  1. Wij willen het dit jaar wel wat voordeliger doen dan vorig jaar, dus we zijn ons er wel wat extra bewust van. Aan de andere kant willen we natuurlijk wel een mooie vakantie hebben en veel dingen zien. Het is dus vooral een kwestie van research doen, slim combineren, enzovoorts.

 4. Lijkt me een prima vakantie worden. Naar het – volgens zeggen – mooiste stukje van de Verenigde Staten.
  Ook aan het huren van een camper gedacht?
  Zelf heb ik niets met vliegen en vakantie houden op een cruiseschip. Beide manieren zorgen voor een enorme uitstoot aan lucht- en water vervuilende stoffen, dus het is voor ons mooi meegenomen dat we daar niet aan meedoen. Maar dat is geheel persoonlijk hoor. Wij hebben ook zo onze vervuilende gewoontes. Wie niet?
  Geniet van de voorpret.

  1. Dank je! En een keer met een camper door de VS (en eventuele Canada) staat inderdaad ook hoog op ons lijstje, maar dat willen we dan graag doen in een gebied waar je vooral veel parken kunt bezoeken. Met de camper de stad in lijkt me niet echt ideaal en ik wil dan eigenlijk ook niet én een camper én een auto huren. Maar dat is zeker iets dat we graag nog eens zouden doen. Daar heb je soms ook leuke aanbiedingen voor, waarbij je de camper dan voor een verhuurbedrijf naar een locatie rijdt en daardoor misschien een euro per dag betaalt.

 5. Boston vonden wij een hele leuke stad, we hebben daar uiteraard de freedom trail gelopem, en zijn naar het Cheers gegaan, alhoewel onze kinderen dat niks zei, en lekker op de fiets, dat is sowieso een leuke manier om steden te bezoeken, je kan haast overal fietsen pakken met je creditcard, fiets je een haf uur kost het je niks, daana betaal je wel, en je kan zo op veel punten weer inleveren, ideaal.
  New England is in de herfst het mooist, dan zijn die bomen zo mooi gekleurd, alleen zitten wij nog vast aan de schoolvakantie.

  1. Wat een leuke tips! Dat van die fietsen wist ik helemaal niet. Ik zie ze altijd wel staan, maar wist niet hoe het werkte. Goed om te weten dat dat dus heel makkelijk is. Kan dat met elke cc? En dat café had ik niet aan gedacht, ook een leuke!

 6. We gaan dit jaar voor 3 wkn naar Cambodja en gezien we al veel hebben betaald zoals tickets en eerste 10dgn accommodatie wat tot nu toe +/- 1.750€ kost hebben we 1.250€ budget voorde rest om te proberen onder de 3.000€ totaal te blijven wat met transportkosten daar wel moet lukken.

  Voor 2018 staat USA met camper 3wkn in Zuid West op wishlist en als dat zeker is dat ik langer dan dit jaar werk heb dan stel ik het budget van 6.000€ in. Momenteel ben ik me aan het inlezen op forum en reisblogs want er komt veel bij kijken met het plannen.

 7. Fijn dat je toch naar de VS gaat!! De droomwens van mijn dochter…ik heb al op verschillende sites gekeken…is een pakketreis niet goedkoper? Vlucht en verblijf? Waar kijk jij voor vliegtickets? Graag reactie…en alvast een hele fijne vakantie gewenst!!

  1. Daar hadden we idd eerst voor gekeken, omdat ik daarvoor al eens een hele goede deal gehad had. In deze periode was dat alleen juist weer behoorlijk duur, zeker met het idee dat je dan op één plek zit (want als je een auto ging huren, dan komt dat er natuurlijk nog eens bovenop). Normaal zou ik het dus zeker aanraden, maar nu net even niet. Ik heb hem uiteindelijk via die Google Flights gevonden. Wel een tip: kijk op verschillende tijdstippen én wissel ook eens van browser. Geloof het of niet, maar op gegeven moment waren deze tickets ineens 4x zo duur! Daarna dus niet meer verkrijgbaar en uiteindelijk toch weer voor de lage prijs (zelfs nog iets lager). Ik heb trouwens ook gekeken naar flexibele dagen; voor de vakantie was vertrekken op zaterdag mooi, maar op maandag was het veel goedkoper. Dan maar iets korter.

 8. Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik ben ook gek op Amerika, maar meer nog Canada.
  In 2003 zijn wij met onze huwelijksreis een maand aan de oostkant van Amerika en Canada geweest. Wij begonnen een paar dagen in New York en zijn vanuit daar met de auto langs de kust naar Boston en Cape Cod gereden. Vanuit daar richting het noorden, naar Quebec, Montreal, Ottowa en Toronto. Daar zijn wij een paar dagen down town bij familie gebleven. Leuk om de stad door de ogen van haar bewoners te bekijken. Vervolgens nog een paar dagen ‘in de buurt’ van Toronto geweest bij andere familieleden van mijn vrouw. Daarna door naar de Niagara Falls en over de Rainbow Bridge weer naar Amerika. Via Washington DC en Philadelphia weer terug naar New York gereden. Een lange, prachtige en bijzondere reis.
  In 2006 heb met mijn vader de westkust van Amerika bezocht. Wij begonnen in Vancouver en zijn vanuit daar naar de Rocky Mountains gegaan. Via Glacier National Park naar Amerika. Yellow Stone bezocht. Veel nationale parken gezien. Via Salt Lake CIty door de woestijn naar San Francisco. Een fantastische stad, die heel veel Europese invloeden heeft. Langs de kust noordwaards, richting Portland en Seattle. Met als kers op de taart naar Vancouver Island om walvissen te spotten.

  Als ik er zo over schijf zou ik zo graag weer terug willen. Nog even geduld hebben, want wij willen nog een keer terug als gezin, naar de vele nationale parken ten zuiden van San Francisco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.