Glamtainer: een tiny house in een zeecontainer

Tiny House: Glamtainer

De Tiny House-hype is gelukkig nog lang niet voorbij; er komen regelmatig weer nieuwe versies langs, met nóg slimmere indelingen, mooiere uitstralingen en luxere afwerkingen. Zo ook de Glamtainer, waar vriendin Anne van Dulle Grieten me onlangs op wees. De Glamtainer is eigenlijk precies wat je denkt dat het is als je de naam hoort: een fancy zeecontainer die je kunt gebruiken als hotelkamer of waar je zelfs – als tiny house – in kunt wonen (oké, dat laatste haal je niet uit de naam).

Zeecontainers als tiny house

Zeecontainers worden natuurlijk al enige tijd gebruikt als woonruimte. Containerwoningen worden op verschillende plekken in Nederland gebruikt als studentenwoningen. Niet vreemd dat ook eens wat verder gekeken werd voor toepassingen. Waar de studentenwoningen redelijk eenvoudig zijn, ontbreekt er in de Glamtainers niets aan luxe.

Een zeecontainer lijkt misschien niet heel glamoureus, maar geloof me: als je deze plaatjes ziet, dan wil je er zelf ook wel eentje hebben! Ik wel tenminste 🙂 En dan heb ik nog niet eens het echte exemplaar gezien, dat bij Emmeloord te bekijken is. Dat staat overigens nog wel op het verlanglijstje 🙂

Glamtainer voorkant

[wp_ad_camp_3]
Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Hotelmodules en Tiny Houses

In de eerste instantie is de Glamtainer ontwikkeld als een hotelmodule. Dit is een luxe hotelkamer, die dan ergens neergezet kan worden. Zo’n container is 6 bij 2,4 meter groot en kan eigenlijk overal neergezet worden; ze zijn plug-and-play. De inrichting is erg luxe; er zit een glazen pui in, de badkamer ziet er beter uit dan de mijne thuis, alles is geïsoleerd en er zit bijvoorbeeld led-verlichting in.

Maar: deze kun je niet zomaar inzetten als tiny house. Net als bij een ‘gewone’ hotelkamer, ligt de focus namelijk vooral op slapen. In die hotelmodules heb je dus niet echt een zitkamer of een zitgedeelte.

Als je dat wél wilt, dan kun je ook kiezen voor een uitbreidbaar model. De basis bestaat dan eveneens uit een ‘gewone’ 20 foot zeecontainer, maar de zijkant kan over de hele breedte worden uitgeschoven. Daardoor heb je ineens geen 14 vierkante meter ruimte, maar 26 vierkante meter.

Met een terras erbij heb je écht een heel leuk stekkie!
Wie had gedacht dat een zeecontainer zó gezellig kon zijn?
Badkamer Glamtainer
Ook de badkamer ziet er netjes uit
[wp_ad_camp_3]

Wat kost dat?

Mocht je een bed & breakfast in je tuin willen beginnen en zo’n glamtainer voor gasten neer willen zetten, dan beginnen de prijzen bij €19.500 ex. btw. Het uitbreidbare exemplaar is casco verkrijgbaar voor een bedrag vanaf €25.500. Inclusief afwerking begint de prijs bij €39.500, ook allebei weer ex. btw.

Niet weinig, maar het valt me ook wel weer mee. Eerder keek ik ook al eens naar de kosten van een Tiny House en die prijzen wijken eigenlijk helemaal niet zoveel af, terwijl ik in Nederland denk ik liever een zeecontainter-tiny-house zou willen hebben dan een houten exemplaar.

Woongedeelte container GEM
In het uitbreidbare exemplaar heb je wél een woongedeelte

Ik vind deze Glamtainers écht heel leuk en denk steeds vaker: wat zou het leuk zijn om zoiets als kantoorruimte te hebben! Dat zou wel pas bij een volgend huis echt een optie zijn, want als we hem nu in de tuin zetten, dan past er denk ik niets meer bij, maar toch… Hoe leuk zou het zijn om daarin te werken en misschien zelfs nog wel één of twee flexplekken voor andere freelancers te hebben? Ik zie het wel zitten! En voor zoiets kun je best het basismodel hebben, dan hoef je echt niet meteen voor het uitbreidbare exemplaar te gaan. Terrasje erbij, klaar 🙂 Bovendien hoef je natuurlijk ook niet eens zo eentje te kopen; wie weet kun je zelf ook wel gewoon een zeecontainer verbouwen.

Kende jij deze Glamtainers al? En wat vind je ervan?

Meer lezen over Tiny Houses:

Alle foto’s: Glamtainer

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
  1. Heb zelf in het buitenland een lange tijd gewoond in containers (haal dat glam maar weg). Waren daar neergezet als accommodatie. Prima als je toch 12 uur per dag werkt en er alleen slaapt, maar glam mag wel worden toegevoegd als je er echt in wilt gaan wonen!

    Denk trouwens dat de prijzen een stuk lager kunnen, je koopt een tweedehands container al voor €5000-8000. Beetje klussen en je kan er voor onder de €25.000 (inclusief BTW) een mooi stekkie van maken! Heb mevrouw als eens gepolst of we 2 van die dingen aan elkaar zouden koppelen voor het bouwen van een huis. Ging er niet in 😉

  2. Deze had ik nog niet gezien. Ze zijn wel erg mooi inderdaad. Ik vind tiny houses ook erg leuk, op een mooi plekje zou ik er zelf wel in willen wonen. Wel zodanig dat de katten veilig naar buiten zouden kunnen.

  3. Wat gaaf! Ik zou wel ooit een Tiny House willen. Wat ik het voordeel vind van deze versie is ook dat alles gelijkvloers is. Ik zit nu in de fase van kleine kinderen, dus tegen de tijd dat ik zoiets kan gaan doen word ik al wat ouder. Dan zie ik het niet zitten om mijn bed op een raar design trappetje boven de keuken te hebben….

  4. Hoewel ik het idee van een tiny huis heel erg aantrekkelijk vind, vraag ik me wel af hoe het zit met het verkrijgen van een locatie om zon huisje neer te zetten en of je daar nog speciale vergunningen voor nodig hebt. Deze kosten komen natuurlijk boven op de aanschafprijs.

  5. Aan de ene kant denk ik: jaaaa dat is toch top, zo knus en voordelig wonen. Aan de andere kant ben ik soms ook zo blij dat ik even de deur van mijn slaapkamer dicht kan doen en niets hoef mee te krijgen van de anderen in huis, haha. Wel echt een prachtige optie zo’n container!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.