Doe maar lekker duurzaam… boodschappen

Doe maar lekker duurzaam (boodschappen)

Waar het onderwerp gisteren nog enigszins filosofisch was, wordt het vandaag gewoon even praktisch. Voor deze maand goed en wel begon, was het boodschappenbudget eigenlijk al voor de helft op. Voor net een beetje meer zelfs. We kochten namelijk weer 10 kilo duurzaam biologisch rundvlees in via de boer, vulden de kaasvoorraad aan en lieten twee keer een pizzaboer aanrukken. Nu is het makkelijkst natuurlijk om gewoon wat extra geld toe te voegen aan het budget, maar dat is niet het leukst! Het leukst is om tóch uit te komen. En daar word ik deze maand echt van alle kanten bij geholpen!

Geld-terug-acties

Zo blijken er ‘ineens’ er weer allerlei geld-terug-acties te zijn. Ik gebruikte Scoupy al (superhandig!), waar ineens weer wat gratis producten in opgenomen werden. Daarnaast vroeg ik via Knorr een gratis pakje met ‘natuurlijke’ mix voor Spaghetti Bolognese aan en ontdekte ik dat er via de Reclamefolder-app ook cashbacks zijn. Ik zeg er eerlijk bij: in die app kun je momenteel 3 zakjes Redband bestellen die – ondanks de claims van zoveel procent minder suiker – vast niet heel gezond zijn. Maar ach, ze zijn gratis en het is niet echt zo dat we anders nooit snoep kopen. Ik moet er gewoon voorlopig dan even vanaf blijven 😉

Andere (gratis) opties die ik nog op het lijstje heb staan:

Doe maar lekker duurzaam

En toen ik gisteren thuis kwam, bleek er weer een kaart van de Postcodeloterij bezorgd te zijn. Daarmee kun je voor €12,50 ‘een duurzame maaltijd voor 4 personen kopen’. Maar dat hoeft niet per se; in de praktijk heb je gewoon €12,50 die je kunt gebruiken voor 1500 producten bij de Appie. Vorig jaar kregen we deze kaart ook en toen heb ik hem gecombineerd met hamsterweken of 99-cent-weken. Uiteindelijk kwam ik letterlijk met een grote shopper vol spul thuis (inclusief 12 pakken biologische penne, ideaal!), en had ik maar 3 euro af hoeven rekenen.

Je begrijpt: deze kaart komt precies op het juiste moment. In principe kunnen we best nog wel even uit de voorraad eten, dus ik heb even de tijd om de aanbiedingen in de gaten te houden. Je kunt online precies zien welke producten in aanmerking komen én welke daarvan dus in de bonus zijn. De kaart hoeft niet in één keer uitgegeven te worden, dus ik kan selectief zijn.

Uit de voorraad

Als ik de aanbiedingen zo bekijk, vind ik ze deze week eigenlijk nog niet zo heel denderend. Dus: ik houd de kaart nog even in m’n zak en eet deze week uit de voorraad. Ik moet overigens nog wel even precies kijken hoeveel er nu eigenlijk nog precies over is van het budget, want ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen grofweg een idee heb.

Dat is dus – samen met een paar gerechten uit de voorraad zoeken en de gratis producten scoren – even mijn boodschappen-uitdaging voor de komende dagen. Oh, en hopen dat ik die twee mysteryshop-opdrachten voor de supermarkt binnen krijg. Dan is het weer wat extra gratis shoppen! Als het de hele maand zo gaat, dan wordt het beperken van de uitgaven tot een paar tientjes volgens mij niet eens zo’n groot probleem!

Heb jij nog goede tips om gezond én voordelig lekker te eten (en boodschappen te doen)?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Krijg de kaart ook van mijn ouders ( en hopelijk ook mijn zusje) . Hier haal ik inderdaad i.c.m. de bonus de boodschappen van. Vorige keer ook een grote bigshopper mee en maar een paar Euro af hoeven rekenen.
  Nu wil ik wel zoveel mogelijk op de verpakking letten ( blik/glas of papier , geen plastic) en wil ik geen spullen kopen die we anders nooit eten.
  Ik wil deze maand echt een budget van €200 voor 3 personen aan houden dus moeten echt op gaan letten. ( Het liefst €160). Inclusief de boodschappen voor de eerste verjaardag van onze dochter.

 2. Zo dat wordt een tijd goedkoop boodschappen doen zo te lezen! Fijn hoor al die besparingen. Dat er cashback acties zijn bij de reclamefolder app wist ik niet, bedankt voor de tip!

  1. Ja, dat dus! Laten we het eens hebben over loterijen 😀
   Ik doe aan die vermaledijde Postcodeloterij mee (en aan geen enkele andere) omdat ik het bij voorbaat niet kan uitstaan dat de buren iets zouden kunnen winnen en ik niets. Degene die dit verdienmodel heeft verzonnen (je postcode als lotnummer) verdient een prijs wegens opperste sluwheid.

   1. Haha, zeker weten! De loterij is echt een dingetje van vriend, dus vandaar dat die niet stopgezet is. En nu had ik natuurlijk kunnen zeggen: ‘Betaal dat maar lekker zelf’, maar ach, tegen half tarief wil ik dan toch ook best een onmetelijk klein en praktisch niet-bestaand kansje wagen 😉

   2. Ik gun het mijn buren van harte! Maar zolang ze niet winnen heb ik iedere maand toch minstens 11,75 ‘gewonnen’ 😉 En als ze wel winnen: als het regent bij de buren druppelt het bij mij. Ik zal daar vast niet slechter van worden.

  1. Volgens mij doen ze wel eens ‘exclusief voor die en die’, maar ik had nu wel een aantal gratis dingen. Uit m’n hoofd een blikje drinken, een Maggi-groentensaus (of bijvoorbeeld pepersaus, gewoon een saus dus) en via internet de Alpro Soya. Misschien even via de site kijken?

 3. Werkt dus niet zo met de dieten hier. Geen gluten, geen melk en nog zowat dingen. Dus aan die gratis producten hebben wij niet veel. Al is een verplicht dieet soms ook voordelig want ik kan geen pizza eten of andere bezorg menu’s. Ook geen alcohol, fastfood, frisdrank, etc. Het bespaart me soms dus geld. Al is glutenvrij brood een prijzig gebeuren. Maar blij word je vast niet van mijn tip 😉 Nog een voordeel. Het is makkelijker om op een gezond gewicht te blijven met mijn dieet 😉

 4. Hier is het boodschappenbudget ook al ver op, en we moeten nog tot de 24e! Wij proberen onszelf dan ook uit te dagen om het alsnog te halen. Groot koken en daardoor soms 2 dagen (bijna) hetzelfde te eten komt hier dan wel eens voor. En gewoon heeeeele goedkope gerechten bedenken.

  1. Op verschillende manieren; ik heb bepaalde groenten in de kast, zoals bietjes en wortels. Die blijven meestal wat langer dan een paar dagen of een week goed. Daarnaast heb ik groenten in de vriezer (combinatie van aanbiedingen en dingen die ik in de aanbieding heb gekocht en zelf heb ingevroren). Tot slot heb je dan nog de écht verse dingen. Als ik zoveel mogelijk uit de kast eet, zijn dat dingen die ik er dan soms bij de Lidl nog bij koop. Als je met het seizoen mee eet, dan heb je voor een paar euro meer dan genoeg voor een hele week. Een prei zie je momenteel vaak al voor minder dan 20 of 30 cent, om maar een voorbeeld te noemen. Daarnaast heb ik dit jaar weer een paar dingen in de tuin, dus dat scheelt ook weer wat. Dan kom ik dus niet helemaal op 0 uit, maar het wijkt ook niet heel veel af 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je ergens mee helpen?