Ladies Run – I did it!!

Eind februari bedacht ik dat het een leuk idee zou zijn om mee te doen aan de Ladies Run. Na trouw drie keer in de week trainen – met uitzondering van een week in verband met ziekte – was het gisteren zo ver: op naar Rotterdam! Vanwege de relatief strakke planning en de week ‘vertraging’, hadden we de mijlpaal van de 5 kilometer eigenlijk pas net in de week voor de Ladies Run bereikt, het was dus nog best even spannend. Maar: daar gewoon ons eigen tempo aangehouden, ons zo min mogelijk laten hinderen door écht hardlopers of door ‘quitters’ en we hebben hem helemaal afgemaakt. Op hetzelfde tempo (dus hardgelopen, niet gewandeld), op een tijd die vergelijkbaar was met onze tijd thuis. YES!!

We gaan gewoon door!

Nu is het ‘doel’ van de training voorbij, maar dat wil niet zeggen dat we ermee stoppen. In plaats van drie keer per week trainen, willen we terug gaan naar twee keer, om dit een beetje op peil te houden. Daarnaast werd ik vanmorgen wakker met een echte drang om toch gewoon weer een stap in de goede richting te zetten met mijn goede voornemens. Daar kan ik dan beter maar gebruik van maken; binnen is dan toch maar weer binnen. Mijn goede voornemens hebben over het algemeen te maken met gezond eten, gezond leven, bewegen, water drinken, georganiseerd werken (zowel privé als werk), hand op de knip. Dat is aan de ene kant veel, aan de andere kant merk ik dat als ik er een ritme in heb, het makkelijker gaat dan wanneer ik het in stappen doe. Als je veel water drinkt, is het bijvoorbeeld al makkelijker om gezond te eten. Als je veel beweegt, is het makkelijker om veel water te drinken en gezond te eten. Enzovoorts. Alleen dat georganiseerd werken blijft altijd een beetje een extra uitdaging. De rest ook, maar daar heb ik sneller een soort domino-effect bij.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Niet proberen, maar doen

Dus. Tijd om de boel weer op te pakken. Elke keer dat ik dat doe leer ik er eigenlijk wel iets van. Zo weet ik inmiddels hoe belangrijk het is om stil te staan bij wat je tegen jezelf zegt. Ik ga het nu dus ook niet hebben over ‘een poging doen’. Nee, ik GA gezonde stappen zetten, omdat ik me graag gezond en fit wil voelen. En ik GA georganiseerd te werk, zodat ik voldoende inkomen genereer en ook tijd over heb voor ontspanning.

Inmiddels weet ik dat dit allemaal niet heel kostbaar hoeft te zijn; de fles water staat weer op het bureau. De sportles die ik eigenlijk weer wilde overslaan is naar vroeger op het programma verschoven. En ik ga zo ontbijten met wat lekkere en gezonde dingen. Waarschijnlijk ook nog even een weekmenu maken of in ieder geval een overzicht met gezonde mogelijkheden voor het avondeten, om te voorkomen dat ik daar de mist in ga. Want: een gezond lijf is 20% bewegen en 80% voeding.

Doet het iets voor me?

Verder kijk ik niet te ver vooruit, maar houd ik mezelf voor dat elke stap er één is. Dus ik ga niet zeggen dat ik voor altijd gezond ga leven, dat ik nooit meer de mist in ga en dat ik niets meer mag. Nee, ik ga mijn keuzes afwegen volgens de maatstaf ‘maakt dit me gelukkig, doet dit wat voor me, voel ik me hier beter door’ of iets anders in die richting. En dan gewoon per keer. Ik denk dat dat bewustzijn al een behoorlijke impact kan hebben, want ik kan af en toe best gelukkig worden van een chocoladereep, maar lang niet alle keren dat ik eraan zit. En zolang er dan een alternatief is…

Om dan maar weer terug te komen op de Ladies Run: hoewel het nog niet helemaal doordringt (meestal vind ik zoiets dan ineens weer minder bijzonder als het gelukt is), heb ik in de afgelopen weken wel goed kunnen zien dat trainen en doorzetten iets oplevert. Dat zorgt ervoor dat je op een gegeven moment iets kunt, wat je eerst niet kon. Geweldig toch?

Voor vandaag dus geen maandagblues, maar goede plannen. Ik ben al begonnen met de kliko volgestouwd langs de weg zetten, buikspieroefeningen en water. Zo meteen een planning maken voor de ochtend. Niet te gek doen in één keer, maar wel een beetje structuur aanbrengen. Stap voor stap naar goede gewoontes!

Wat hebben jullie nodig om jezelf te motiveren door te zetten en écht veranderingen aan te brengen in je levensstijl?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
  1. Wauw, wat gaaf zeg! Petje af! Ik ben ook bijna zo ver dat ik de 5 km kan lopen. En ik doe het ook zo als jij: ik beloof niemand meer dat ik het wel ga volhouden. De enige hierin die belangrijk is ben ik. Ik WIL dit volhouden, want 5 km rennen vind ik echt een prestatie, en ik ben trots dat ik er bijna ben. En jij deed het al, knap hoor!

  2. Na het lezen van je logje had ik bijna tranen in mijn ogen. Wat ben jij gegroeid! Niet alleen het lopen maar vooral ook de rest. Wauw!!!!!Maar om ook nog antwoord te geven op je vraag. Ik heb vooral een goed basis idee nodig en kleine, haalbare stapjes. De tijd en na een week of twee is het vaak wel zo ver. Dan pas de volgende stap. Vooral moet ik niet vergeten bij mezelf en in het nu te blijven.Je bent goed bezig!

  3. Knap van je hoor!
    'k Merk zelf dat alles met elkaar te maken heeft: als ik genoeg slaap heb ik de volgende dag meer energie om toch dat gezonde fruit te pakken of om gezond te koken, ipv een snelle snack en gemakzuchtig eten, daardoor heb ik meer zin om m'n takenlijstje af te werken, en voel me daardoor veel meer tevreden. Andersom dus ook: ben ik moe, pak in ongezonder eten, heb ik geen zin om ook maar iets te doen en wordt dan ontevreden. Vorig jaar heb ik de knop omgezet en ben twintig kilo afgevallen en die is er vanaf januari tot nu toe afgebleven. Voel me veel beter, zit nu op m'n streefgewicht en heb me de gezonde levensstijl eigen gemaakt. Bewustwording is volgens mij de allerbelangrijkste stap en goed voor jezelf willen zorgen, het jezelf gunnen, ik cijferde me altijd weg, heb nog die neiging, maar niet meer ten koste van m'n eigen lichaam/geest. Dat is de grens of zo. Veel succes!

    1. Dat is hier ook echt zo, als het even 'mis' gaat, dan gaat ook meteen alles in een soort neerwaartse spiraal. Maar voordeel daarvan is dat het andersom hetzelfde is. Die bewustwording en dat goed voor mezelf willen zorgen komt steeds meer, en met dat gelukkig ook de rest!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.