Geldgeheim: “Ik verdien wat bij via een sekschatbox”

Geldgeheim: "Ik verdien wat bij in een sekschatbox"

Honden uitlaten, interviews uittypen, voor taxi spelen via Uber, koken voor andere mensen, mysteryshopping, enquêtes invullen; geld bijverdienen kan tegenwoordig op allerlei verschillende manieren. Zeker met de komst van internet lijkt dat aantal mogelijkheden wel verhonderdvoudigd. F. is één van die creatieve ‘bijverdieners’. Zij vult haar gezinsinkomen echter niet aan met het uitlaten van honden of het invullen van enquêtes, maar door te chatten in een sekschatbox.

Wat is jouw verhaal?

“Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Hoewel ik een baan heb, vind ik het ook fijn om wat extra geld bij te verdienen. Zo ben ik bij een sekschatbox terechtgekomen. De verdiensten lopen nog niet superhard, maar het is heel goed te combineren met het moederschap.

Mijn man weet hier natuurlijk van. Ook heb ik het aan een vriendin verteld, die wat meer open-minded is. Verder houd ik dit voor iedereen geheim.”

Heftige reacties

“Ik sta wel achter wat ik doe, toch houd ik mijn bijbaantje bewust geheim voor andere mensen.

Volgens mij begrijpen mensen het toch niet en ze vinden het misschien wel raar dat ik dit doe. Ik heb ooit wel eens geprobeerd om het aan iemand te vertellen. Diegene reageerde zo ontzettend heftig, dat ik het daarna nooit meer ter sprake heb gebracht.

Diegene vergeleek het met een vorm van prostitutie en ik schrok best wel van die heftige reactie.”

“Slecht voor mijn reputatie”

“Ik vermoed dat, als mensen dit te weten komen, het slecht is voor mijn reputatie. Mensen zullen waarschijnlijk anders naar me gaan kijken. Dit is iets dat ik vooral vanwege mijn kinderen wil voorkomen.

Voor mezelf vind ik het eigenlijk helemaal niet zo’n probleem. Ik vind het eigenlijk heel leuk ‘werk’, dus ik zou de keuze voor dit bijbaantje ook zo weer opnieuw maken.

Wel is het soms lastig om dit geheim te houden. Soms ben ik met iemand aan het praten en moet ik ineens denken aan iets dat in de chat voorbij is gekomen. Dan kan het best wel een uitdaging zijn om mijn lachen in te houden!”

Bedankt voor het delen van je verhaal!

Lees hier de andere Geldgeheimen >>

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Denk jij nu: dat wil ik ook…

Nee, ik heb geen idee hoe je aan dit specifieke bijbaantje komt.

Maar het verhaal van F. laat wél zien dat je – als het gaat om side hustles – best even buiten de box kunt denken.

Als je een oplossing bedenkt voor een probleem, kun je altijd en overal geld verdienen. En dat probleem heeft meestal te maken met tijd en zin: als jij iets doet waar iemand anders geen tijd of zin voor heeft, wil diegene je graag betalen om die klus uit te voeren. Wat mogelijkheden die jou misschien ook wel op een idee kunnen brengen:

Buiten

Postbezorger, koerier, wandelgids, Uber-chauffeur, bezorger voor een restaurant, hondenuitlater, mysteryshopper, boodschappen voor andere mensen doen, auto’s wassen, tuinieren, kleding kopen (en retourneren) en jezelf opwerpen als personal shopper/stylist, voor je buren naar de stort rijden, tijdens de vakantieperiode voor (huis)dieren zorgen, hulp bieden bij verhuizingen, personal training geven, advertentie(s) op je auto plaatsen, ramenwasservice.

Binnen

Interieurverzorg(st)er, het pimpen van meubelstukken (van mensen zelf, of die je op de kop tikt in de kringloopwinkel), thuiswerk, naai- of knutsel-les geven (wat dacht je bijvoorbeeld van een workshop (kerst)kaarten maken!), computerhulp, promotiemedewerker in een supermarkt, oppassen, kookles geven, landlord via AirBnB, ‘eenmalige’ klussen zoals werken bij het stembureau of tijdens festivals, taarten bakken voor verjaardagen, traktaties maken voor (andere) drukke moeders, bijles geven, je eigen (e-)boek schrijven en publiceren, kleding naaien of verstellen, hapjesschalen maken voor feestjes, cateren, op huizen passen, strijken of wassen op verzoek, je eigen caravanstalling openen, muziekles geven.

Via de computer

Enquêteur worden of zelf enquêtes invullen, online klantenservice-medewerker, kopen en (duurder) verkopen van spulletjes, extra maaltijden bereiden en ze verkopen via een site als thuisafgehaald, scripties of werkstukken van studenten corrigeren, bloggen, je oude spullen verkopen via Marktplaats, werken als virtual assistant, online mensen dingen leren (via Udemy bijvoorbeeld), creatieve en zelfgemaakte dingen verkopen via Etsy, je skills delen via Fiverr, je auto verhuren via Snappcar, cv’s schrijven of verbeteren, advertenties plaatsen voor bedrijven, ghostwriting (schrijven voor iemand anders).

Hoe werkt het met de verdiensten?

In principe moet je over al je bijverdiensten, hoe klein ook, belasting betalen. Maar: je hoeft ook weer niet elke Marktplaats-verkoop op te geven.

In dit artikel staat duidelijk uitgelegd hoe het zit met belasting betalen over bijverdiensten. In het kort komt het erop neer dat je het op moet geven op het moment dat je activiteiten onderneemt met een winstoogmerk. Jouw oude jas, die je voor 140 euro gekocht hebt, op Marktplaats verkopen voor 90 euro levert je geen winst op. Dat zijn niet echt inkomsten. Maar die 50 euro die je bijverdient met een spaarprogramma als Euroclix zijn dat wel.

Wat is het meest bijzondere (bij)baantje dat jij ooit hebt gehad?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Kleine aanvulling, mensen met bijstandsuitkering moeten wel elke Marktplaatsverkoop opgeven. De sociale dienst vraagt hiervoor bij Marktplaats de gegevens op (wat ik raar vind met onze privacywetgeving) Mensen kunnen hun uitkering kwijtraken of gekort worden als ze dat niet doen, dat heet dan schending van inkomsten en inlichtingenplicht.
  Bizarre regel, je mag dus wel een tweedehands fietsje voor je kind kopen op Marktplaats, maar het geld wat je “verdient” met de verkoop van de oude fiets wordt van de uitkering afgehaald.

  1. Dus ook als je daar eigenlijk helemaal niets op verdient, maar gewoon wat van je eerder uitgegeven geld terugkrijgt? Wat een bizarre regel inderdaad. Bedankt voor de aanvulling in ieder geval, ik ga eens even kijken of ik kan ontdekken waarom dat zo is!

 2. Leuke rubriek is dit toch! Mijn morele bezwaar tegen geld verdienen via een sekschatbox zou niet zijn dat ik het prostitutie vind (even los van of er iets mis is met vrijwillige en veilige prostitutie). Het is een vorm van misleiding. Volgens mij is het de bedoeling dat je die mannen tegen veel geld zo lang mogelijk aan het lijntje houdt. Je geeft ze de indruk dat je geen profiel bent, maar echt bestaat en dat je heus wel ooit met ze af gaat spreken. Nu kun je die mannen natuurlijk ontzettend dom vinden, maar misschien zijn ze dat ook gewoon wel. En daar maakt zo’n sekschatbox dan misbruik van. Dat zou voor mij de voornaamste reden zijn dat ik zo geen geld zou willen verdienen.

 3. Tja, het zou mijn bijbaan niet zijn. O.a. om wat Lonneke hierboven schrijft, en ook omdat ik diep in mijn hart de vriendin die dit ‘een vorm van prostitutie’ vindt, gelijk moet geven.

  Totaal off topic: het valt me op dat er erg veel reclameblokken in dit blog staan, waardoor ik tijdens het lezen wat in verwarring wordt gebracht (in de zin van: regels overslaan doordat mijn eerste ingeving is ‘die regel hoort nog bij het reclameblok’). Misschien prettig voor jou om dit te weten, hoewel ik natuurlijk geen idee heb of anderen dit ook zo ervaren.

  1. Fijn dat je het even meldt! Ik zit daar nog wat mee te knoeien; dat zijn soort responsieve ads die automatisch geplaatst worden en ik lijk nergens aan te kunnen geven hoe die eruit moeten zien, hoeveel het er moeten zijn, enzovoorts. Ik snap dat het vervelend is, maar ik heb de oplossing dus niet helemaal gevonden.. Het is overigens wel mijn bedoeling om het advertentiegedeelte uiteindelijk helemaal weg te krijgen. Dan is dit probleem sowieso meteen weg 🙂 (Maar goed, daarvoor moet het verdienmodel uiteraard wel een beetje aangepast worden, aangezien dit ook mijn brood op de plank is 😉 )

 4. Ik vind het zeker een bijzonder bijbaantje. Super dat ze op die manier een manier heeft gevonden om het gezinsinkomen aan te vullen en betaald werk te combineren met het moederschap. Mijn meest bijzondere manier van ‘side hustle’ was 15 jaar geleden bloggen. En dat is nu gewoon fulltime mijn werk geworden.

 5. Los van de moraal, qua combinatie om bij te verdienen ideaal. Zeker als je het ook leuk vind. Ik ken mensen die de hele dag zonder vergoeding chatten.. Wel gezellig, maar minder voor je portemonnaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.